Cand faceti prima vizita la dentist?

Cand faceti prima vizita la dentist?

0

Foarte multi parinti se intreaba cand ar trebui sa mearga pentru prima data la dentist cu copilul. Conform Asociatiei Americane de Ortodontie fiecare copil ar trebui sa viziteze un medicul stomatolog in jurul varstei de sapte ani.

Dentistul va examina cu atentie dintii copilului si gura. Acesta trebuie sa fie capabil sa identifice orice problema, cat de mica, pe care ar putea sa o aiba cel mic cu dintii. Daca dintii si muscatura sunt in regula, nu va fi nevoie de niciun tratament.

Copiii pot fi destul de speriati de prima lor vizita la dentist. Ei isi pot face griji ca va fi nevoie sa poarte un aparat dentar. De asemenea, isi pot face griji ca acesta va fi dureros. Cel mai bun mod de a atenua orice nervozitate a copilului este sa-l ajuti sa se pregateasca pentru prima vizita la dentist. Este important sa-i explici copilului ca dentistul il poate ajuta sa aiba dinti sanatosi si un zambet frumos. Parintii le pot explica celor mici faptul ca tratamentele stomatologice cele mai moderne nu sunt dureroase.

O vizita la dentist de la o varsta frageda permite medicului stomatolog:
– sa corecteze unele probleme dentare minore inainte ca acestea sa se agraveze;
– sa ajute la corectarea tuturor obiceiurilor orale nesanatoase pe care un copil le poate avea;
– sa ajute la imbunatatirea sanatatii orale a copilului, a aspectului fizic si a stimei de sine;
– sa ghideze dintii permanenti in pozitia lor corecta;
– sa se asigure ca dintii copilului au crescut in alinierea corecta;
– sa observe si sa ghideze dezvoltarea corespunzatoare a maxilarului;
Impreuna cu imbunatatirea aspectului fizic copilului, dintii bine aliniati sunt mult mai usor de curatat atat cu periuta, cat si cu ata dentara.