Cand putem sa facem sport dupa nastere?

Cand putem sa facem sport dupa nastere?

0

dupa nastere sportMentinerea tonusului muscular si scaparea de kilogramele acumulate in sarcina se poate face prin alimentatie sanatoasa si mult sport. 

Imediat dupa nastere, tot mai multe femei se intreaba cand anume pot incepe sa faca sport pentru a se mentine in forma si pentru a ajunge la silueta de dinainte de sarcina. Cu toate acestea, multe femei se intreaba daca acest gen de exercitii fizice influenteaza sau nu recuperarea dupa nastere sau alaptarea.

Potrivit expertilor, sportul dupa nastere poate fi exersat atunci cand proaspata mamica se simte pregatita sa il faca. Cu toate acestea, medicii sunt de parere ca fiecare femeie are nevoie de o durata de minim sase saptamani pentru a se recupera dupa nastere, fiind astfel interzis orice efort pana la vindecarea completa a organismului.

Cu toate acestea, in cazul unei nasteri normale lucrurile pot fi parcurse mult mai usor, sportul putand fi exersat fara prea multe probleme. Lucrurile sunt putin mai complicate in cazul nasterii prin cezariana intrucat sutura peretelui abdominal este inca destul de fragila pentru a permite experimentarea unor exercitii fizice imediat dupa nastere.

Credintele populare sunt de parere ca in timpul alaptarii mama va trebui sa se fereasca de astfel de eforturi, incercand in exclusivitate sa i se dedice bebelusului. Explicatia consta in faptul ca laptele isi schimba din proprietati, gust si calitate in urma exersarii unui sport, daunand sanatatii copilului.

Plimbarile in aer liber de mai multe ori pe saptamana pot grabi recuperarea organismului, fiind un bun suport pentru recapatarea siluetei dupa nastere. Acestea vor trebui facute in parcuri, evitandu-se zonele aglomerate, in asa fel incat mama si copilul sa nu ia contact cu mediul poluant.

 Orele de fitness ori de gimnastica cu care ati fost obisnuita inainte de sarcina pot fi facute doar cu indrumarea medicului specialist. In cazul in care in timpul sarcinii ati mers la exercitii fizice dedicate acestei perioade puteti intreba medicul daca sunt permise astfel de cursuri exersate in centre specializate.