Grupa sanguina influenteaza sansele de a ramane insarcinata

Grupa sanguina influenteaza sansele de a ramane insarcinata

fertilitateFertilitatea poate fi influentata de grupa sanguina a femeii, arata un studiu realizat la Universitatea Yale din Statele Unite ale Americii.

Potrivit cercetatorilor, o femeie trecuta de varsta de 35 de ani ajunge mai greu sa aduca pe lume un copil, sansele fiind influentate de ovulatie si de procesul de imbatranire al organismului.

Grupa sanguina poate influenta fertilitatea femeii. La studiu au fost analizate 560 de femei care se aflau in etapele de tratament efectuat pentru infertilitate. Specialistii au ajuns la concluzia ca majoritatea femeilor cu grupa sanguina O produc un numar diminuat de ovule, lucru care determina greutati in procesul de procreere.

Analizele de specialitate au aratat ca aceste femei, cu grupa sanguina O, pierd destul de repede ovulele, ajungand mult mai rapid la menopauza, lucru generator de infertilitate.

De asemenea, cercetatorii au incercat sa arate care grupa sanguina aduce cel mai mare grad de fertilitate. Potrivit lor, femeile cu grupa sanguina A reusesc sa ramana insarcinate mult mai usor decat restul, lucru datorat nivelului mic al FSH din organism.

Chiar daca grupa sanguina poate influenta fertilitatea, medicii sunt de parere ca aparitia unei sarcini se va face mult mai usor la o varsta mai mica, decat in cazul femeilor trecute de 35 de ani. De asemenea, riscurile asociate unei sarcini dupa 35 de ani sunt destul de mari, atat pentru femei, cat si pentru bebelus.