Cand sa concepem un copil – iarna sau vara?

Cand sa concepem un copil – iarna sau vara?

0

 

gravidaPreconceptia este perioada in care cei doi parteneri de cuplu isi programeaza o sarcina.

In functie de preferinte, multe cupluri isi aleg sa conceapa un copil vara, iar altele in anotimpul friguros, intrebandu-se in acelasi timp daca alegerea lor este sau nu in concordanta cu recomandarile medicale.

Potrivit medicilor, conceperea unui copil se poate face in orice perioada a anului, fara sa se tina cont de caldura sau frigul de afara. Cu toate acestea, primavara sau vara pot fi uneori factori defavorizatori pentru conceperea unui copil intrucat poate exista riscul ca micutul sa se nasca cu anumite afectiuni respiratorii, de tipul astmului.

Un asemenea lucru este explicat de specialisti prin nivelul de poluare al aerului. In timpul anotimpului calduros nivelul de poluare este mult mai accentuat decat in timpul iernii, lucru care poate genera probleme asupra sanatatii oricui. Praful din marile orase este mai intens, determinand probleme majore asupra sanatatii bebelusului.

Conform cercetarilor, bebelusul conceput primavara prezinta un risc mai crescut de a se naste prematur decat cei conceputi in alta perioada a anului.

Iarna este un anotimp in care numarul microbilor si virusilor din atmosfera este cel mai scazut datorita temperaturilor mici. Medicii recomanda conceperea unui bebelus in acest sezon, mai ales datorita acestui lucru.

Cu toate acestea, perioada de sarcina din timpul iernii este mai greoi datorita factorilor climatici. Gravida va avea nevoie sa se protejeze mai mult, sa se imbrace mai gros si sa se fereasca de riscul alunecarii pe gheata.