Cauzele frigiditatii

Cauzele frigiditatii

0

Termenul de frigiditate pare de multe ori sa sperie orice cuplu in timpul actelor sexuale. De aceea, prin frigiditate se subintelege absenta dorintelor femeii de a avea contact sexual cu partenerul sau lipsa placerii in timpul actului sexual. Din punct de vedere medical prin frigiditate se intelege chiar aceasta absenta a placerii actului sexual, femeia neresimtind nici o dorinta fata de partenerul de viata. Intr-un cuvant, lipsa orgasmului. Cu toate acestea exista si situatii in care orgasmul nu poate fi atins, dar si momente in care femeia s-a simtit bine alaturi de partenerul sau. Intr-un astfel de caz nu putem vorbi despre frigiditate, intrucat in acest caz femeia nu a resimtit niciodata orgasmul sau placerea actului sexual. Absenta temporara a placerii se poate datora unor cauze exterioare ce vor disparea destul de usor.
De multe ori, cei in cauza isi fac reprosuri unul altuia nestiind de fapt care sunt cauzele aparitiei frigiditatii. Femeia isi invinuieste partenerul ca nu ii ofera ceea ce doreste, ca nu este suficient de tandru si de atent cu ea, iar partenerul ii reproseaza acesteia faptul ca nu se regaseste in timpul actului sexual, gandul zburandu-i in directii diferite.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Frigiditatea se poate datora unor probleme fizice ce trebuiesc a fi examinate indeaproape de catre medic pentru a putea fi tratate. Supravegherea medicala trebuie sa aiba loc si dupa tratarea acestora intrucat frigiditatea se poate manifesta in continuare. Asadar, nu va sfiiti sa ii comunicati partenerului problemele de acest gen pentru a investiga impreuna medical cauzele unei asemenea probleme.
Daca din punct de vedere fizic nu apar probleme, dupa ce investigatia medicala a fost deja facuta, frigiditatea se poate datora unor probleme de ordin psihic, legate de inconstientul uman. Un asemenea lucru se poate datora unor experiente destul de nefaste sau unor traume din copilarie. Chiar daca aparent femeia pare sa nu aiba nimic, in realitate in inconstientul acesteia experientele neplacute par sa nu se piarda, iar in timpul actului sexual apar imaginile se experintele negative prin care femeia a trecut, lucru ce va impiedica la resimtirea placerii orgasmice.
In cazul in care femeia se teme de posibilitatea de a ramane insarcinata poate fi o alta consecinta a frigiditatii. Ea se lupta impotriva unei eventuale sarcini, iar dorintele acesteia nu mai sunt puse pe primul plan.
Daca in cuplu exista o situatie de tensiune, de cearta, femeia ajungand sa se teama de partener, femeia va refuza inconstient sa se simta bine alaturi de o persoana care i-a cauzat frica, teama, supararea.
O alta situatie poate destul de disputata este aceea in care femeia doreste sa fie barbat, ea refunzand conditia sa feminina.
O serie de cauze destul de surprinzatoare, ce trebuiesc tratate destul de serios mai ales din punct de vedere psihic. Adresati-va unui medic psiholog pentru a avea o discutie libera cu acesta intrucat poate sa elimine urmarile neplacute ale traumelor psihice nedorite vechi implantate in inconstientul uman.

Articol realizat de Tatiana Tuţă
Fara comentarii

Lasa un comentariu