Ce tip de incaltaminte alegem in sarcina?

Ce tip de incaltaminte alegem in sarcina?

incaltaminte gravidaChiar daca mai inainte de sarcina erai obisnuita sa porti incaltaminte destul de inalta ori tip platforma, ei bine, pe parcursul celor noua luni va trebui sa tii cont de recomandarile medicului si sa ai in vedere doar incaltamintea comoda.

Datorita cresterii in greutate este posibil ca numarul de la incaltaminte sa fie mai mare decat de obicei, mai ales pentru ca in timpul sarcinii picioarele ti se vor umfla.

Dereglarile hormonale aduc in aceasta perioada o serie de probleme. Pana si picioarele vor avea de suferit, se vor umfla si vei putea resimti dureri la nivelul talpilor sau gleznelor. Tocmai de aceea, medicii iti vor recomanda o incaltaminte mai usora, cu o talpa plata, fara tocuri prea inalte – intr-un cuvant, foarte confortabila. Durerile de spate sunt o alta cauza pentru care ti se va recomanda sa iti schimbi stilul de incaltaminte.

Magazinele specializate in incaltaminte pentru gravide pot pune la dispozitie o gama destul de larga de unde fiecare viitoare mamica sa isi poata alege sortimentul preferat, dar mai ales comod, care sa faca fata nevoilor sale pe parcursul celor noua luni de sarcina.

Un lucru de care trebuie sa tina cont gravida la alegerea incaltamintei in sarcina este aderenta talpii. In acest fel, femeia va fi ferita de eventualele accidente ori de pericolele alunecarii care ii pot pune atat ei, cat si bebelusului viata ori sanatatea in pericol.

Chiar daca te afli in primele luni de sarcina, atunci cand inca nu te-ai confruntat cu picioare umflate, edeme ori dureri musculare este bine sa ai in vedere ca lucrurile se pot schimba de la o saptamana la alta.