Celulele stem din ovare ar putea trata infertilitatea

Oamenii de stiinta au descoperit celule stem in ovare. Acestea ar putea fi folosite pentru generarea unui numar nelimitat de ovule fertilizabile. Potrivit cercetatorilor, descoperirea ar putea aduce imbunatatiri semnificative tratamentelor pentru fertilitate.

Medicii din S.U.A. au reusit sa izoleze celulele intr-un laborator unde acestea au generat spontan ovule capabile sa fie fertilizate. Aceste descoperiri contrazic viziunea potrivit careia femeile pot produce un numar limitat de ovule, spre deosebire de barbati, care produc constant sperma.

Descoperirile “rescriu” cartea fertilitatii umane si ar putea ajuta cuplurile infertile. Mai mult, femeile ar putea sa fie fertile pentru mai mult timp. Responsabili pentru aceasta descoperire sunt oamenii de stiinta de la Massachusetts General Hospital, care au localizat celule stem producatoare de ovule la femeile fertile.

Ovulele imature generate cu ajutorul acestor celule au fost implantate in cobai si au crescut normal timp de doua saptamani.

Jonathan Tilly, cercetator-sef, a declarat ca descoperirea ar putea duce la tratarea infertilitatii si amanarea momentului cand ovarele nu mai sunt capabile sa produca ovule.

Aceste celule, chiar daca sunt pastrate in afara corpului, produc celule noi. Cheia este sa invatam exact cum functioneaza mecanismul si ce putem face ca sa il manipulam. Exista sansa ca, in viitor, sa avem o sursa inepuizabila de ovule umane“, a declarat cercetatorul.

Din motive legale, oamenii de stiinta nu pot folosi ovulele pentru a fabrica un embrion uman. Cu toate acestea, celulele stem prelevate de la cobai au fost fertilizate si au produs embrioni normali, a declarat Tilly.

Related Posts

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole recente

Categorii Populare