Conceperea copilului primavara – risc crescut de autism

Conceperea copilului primavara – risc crescut de autism

0
mama copil trist

1297455077_autism

Picture 1 of 2

Riscul de a naste un copil cu autism este mai crescut in cazul in care il vei concepe la inceputul primaverii.

Potrivit celor mai recente studii medicale, autismul poate fi determinat si de sezonul in care este conceput copilul.

Copiii care sunt conceputi in timpul anotimpului rece prezinta un risc cu 8% mai mare de a se naste cu autism decat copiii care sunt conceputi vara. Cu toate acestea, riscul este cu mult mai mare, statisticile apropiindu-se de 20% pentru copiii conceputi la inceputul primaverii. Asadar, copiii conceputi in luna martie au cu peste 15% sanse de a se naste cu autism.

Ori de cate ori ne gandim sa concepem un copil este indicat sa avem in vedere o serie numeroasa de factori care ii pot determina sanatatea de mai tarziu. Tocmai de aceea, virusii prezenti atat iarna, cat si primavara, infectiile, deficientele alimentare, poluarea, forta razelor solare reprezinta factori importanti care pot determina sau nu probleme de sanatate ale copilului nascut la termen.

Studiul a fost efectuat pe un esantion de 7 milioane de copii nascuti in perioada ianuarie 1990- decembrie 2000 in Statele Unite ale Americii. In urma sa, cercetatorii au ajuns la concluzia ca primavara reprezinta cel mai periculos anotimp pentru a concepe un bebelus, prezentand un risc crescut de a se naste cu autism.

Autismul face parte din categoria bolilor rare, care afecteaza capacitatea copilului de a relationa in societate.

Foto: http://www.consultatii-medicale.ro / http://www.modista.ro