Copilul somnoros…cauze?

Copilul somnoros…cauze?

copil care doarme (www.parenting-journals.com)

copil care doarme (www.parenting-journals.com)Starea de oboseala a copilului poate fi determinata de anumite cauze destul de naturale, precum influenta anotimpului rece asupra organismului.

Cu toate acestea, in cazul in care cel mic se arata din ce in ce mai palid si mai somnoros este timpul sa incercati cateva mici remedii.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Fa-i alt program de somn!

Chiar daca studiile au aratat ca pentru noi adultii cele opt ore de somn ne sunt suficiente, in realitate copiii au nevoie de ceva mai mult timp pentru odihna. De aceea, nu va trebui sa ii faci un anumit program de culcare sau de trezire, insa va trebui sa incerci sa ii urmaresti starea de peste zi. In cazul in care il observi a fi destul de obosit poti incerca sa il adormi mai devreme, recuperandu-se in acest fel.

Scapa-l de anumite responsabilitati!

Chiar daca iti doresti sa ai langa tine un copil responsabil, pe care sa te poti baza si care sa aiba zilnic anumite sarcini de facut in treburile casnice poti incerca sa ii mai reduci o parte dintre acestea. De regula, sarcinile ingreuneaza starea de oboseala a copilului. Nu putem uita si de stresul fata de lectiile ce trebuiesc prezentate la scoala. Nu fi absurd si lasa-i putin timp si pentru joaca!

Ai in vedere o alimentatie echilibrata!

Asa cum probabil cunoaste oricine, ziua incepe cu un mic dejun destul de consistent. Chiar daca unii dintre noi suntem tentati sa ii uitam aportul energetic al micului dejun, in realitate aceasta reprezinta cea mai importanta masa a zilei. De aceea, nu uitati de lapte, cereale, oua sau paine prajita.

In timpul zilei incearca sa ii asiguri copilului cateva gustari de fructe sau lactate. Un iaurt, o banana, un mar – toate pot fi destul de esentiale in asa fel incat aportul sau energetic sa fie destul de crescut. Pranzul va trebui sa cuprinda o gama mai larga de produse – suficiente proteine, dar si multe vegetale. Cina reprezinta un adaos alimentar la fel de consistent ca si pranzul, asa ca nu ezita sa ii introduci celui mic o masa de carne.

In cazul in care copilul nu reactioneaza la nici unul dintre trucurile evidentiate mai sus este indicat sa mergi la medic si sa optezi catre un examen clinic de specialitate. In cazul unor infectii sau anemiei, copilul se poate simti destul de obosit.
Fara comentarii

Lasa un comentariu