Cum sa iti inveti copilul sa doarma singur?

Cum sa iti inveti copilul sa doarma singur?

0
copil care doarme

copii-care-dorm

Picture 1 of 2

Parintii care isi tin copiii sa doarma in acelasi pat cu ei vor risca sa isi surpe relatia cu partenerul. Tot la fel de important este si faptul ca fiecare copil care doarme cu parintii in acelasi pat va fi mult mai dependent de acestia.

25% dintre parinti dorm alaturi de copiii lor in acelasi pat, potrivit unui studiu realizat de National Sleep Foundation. Rezultatele testului sunt ingrijoratoare intrucat acesti copii nu vor reusi sa devina independenti fata de parintii lor. Cercetatorii considera ca motivul pentru care tot mai multi parinti dorm alaturi de copiii lor este comoditatea. In acest mod nu vor mai fi nevoiti sa se trezeasca in mijlocul noptii pentru a verifica daca copilul este bine sau sa il trezeasca sa mearga la toaleta. Cu toate acestea, riscul ca relatia cu partenerul sa se surpe este destul de mare, viata sexuala fiind profund afectata.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

De aceea, specialistii ii sfatuiesc pe parinti sa ii determine pe copii sa doarma singuri in propria camera.

Iata cum poti sa iti inveti copilul sa doarma singur:

  • Intotdeauna incercati sa il motivati, oferindu-i o recompensa si sa il incurajati. Te vei putea folosi de puterea exemplului – „copiii care au varsta ta dorm deja singuri in camera lor”.
  • Nu il mai adormiti niciodata in patul vostru – incercati sa schimbati obiceiurile de somn. Asa ca mergeti in camera copilului, asezati-va in patul lui, cititi-i o poveste si stati langa el pana adoarme.
  • Puneti-i o camera de supraveghere in asa fel incat sa observati daca copilul se trezeste, plange sau ii e teama. Spuneti-i ca veti fi langa el imediat si incercati sa ii demonstrati acest lucru de fiecare data.
  • La inceput dormiti cu usile deschise si cu lumina de pe hol aprinsa. In acest mod ii veti da mai multa siguranta.
  • Inconjurati-l de jucariile preferate – astfel va reusi sa se obisnuiasca mult mai usor;
  • Asezati camera copilului langa camera voastra – niciodata nu o pozitionati pe a lui la etaj si pe a voastra la parter sau invers. Este bine ca fiecare copil sa isi stie parintii cat mai aproape, eventual despartiti doar de un singur perete.

Foto: http://images.sciencedaily.com /  http://www.parentingwithpresence.net/images/parentingwithpresence.net
Fara comentarii

Lasa un comentariu