Epilarea in sarcina

Epilarea in sarcina

0

Chiar daca din punct de vedere fizic nu mai arati la fel ca inainte de a ramane insarcinata, totusi trebuie sa ramai in continuare preocupata de aspectul tau fizic, mai ales de ingrijirea pielii, care va trece prin schimbari destul de importante in aceasta perioada.

De la asigurarea unei bune hidratari a pielii, la folosirea diverselor unguente si lotiuni pentru curatarea si ingrijirea acesteia, la folosirea cremelor impotriva vergeturilor, dar si la epilarea acesteia, toate reprezinta preocupari ale femeii gravide in perioada sarcinii.

Chiar daca mersul la cosmetica in vederea asigurarii unei epilari cat mai eficiente ti se pare destul de obositor, alteori simpla epilare reprezentand un procedeu destul de dureros, imposibil de suportat in aceasta perioada, va trebui totusi sa verifici si sa iti gasesti o noua metoda potrivita pentru tine in aceasta noua etapa a vietii si in nici un caz sa renunti la o astfel de ingrijire.

Inainte de folosirea oricarei metode de epilare este indicat a avea o discutie cu medicul ginecolog intrucat utilizarea unei astfel de metode poate crea de multe ori efecte adverse pentru fat. Folosirea diverselor creme depilatoare sau epilarea cu laser pot influenta evolutia gestationala a fatului, putand crea malformatii destul de grave pentru acesta.

In perioada sarcinii nu vei mai fi aceeasi ca inainte. Si pielea ta va reactiona diferit fiind mult mai sensibila decat de obicei. Folosirea unei astfel de creme depilatoare trebuie realizata cu mare prudenta intrucat a lasa mai mult timp sa actioneze crema pe piele poate provoca iritatii sau reactii adverse cu care tu nu erai obisnuita inainte de sarcina. O metoda dureroasa, mai ales daca este folosita pentru intaia oara este cea a epilatorului electric. Cu toate acestea, nu va produce reactii adverse pentru copil. Singurul dezavantaj este ca in perioada de sarcina vei resimti durerea mult mai puternic decat inainte de a ramane insarcinata.

Cea mai nedureroasa metoda, dar si cea mai rapida pare a fi cea prin folosirea lamei de ras. Exista totusi o reactie cu totul neplacuta la folosirea unei astfel de lame de ras: aceea ca parul creste mai repede decat va asteptati, iar o noua utilizare a lamei va provoca iritatii la nivelul pielii.

Epilarea cu laser nu este indicata in acest moment al vietii intrucat poate afecta dezvoltarea bebelusului. Asadar, daca sunteti tentata sa folositi o asemenea metoda, vorbiti mai inainte cu medicul care va va explica riscul la care va expuneti bebelusul intr-o asemenea procedura. Cu siguranta sanatatea celui mic este mult mai importanta decat o astfel de metoda de epilare.

Articol realizat de Tatiana Tuţă