Fumatul in preconceptie

Fumatul in preconceptie

0

fertilitateFumatul in preconceptie este foarte daunator atat pentru sanatatea viitorului copil, cat si pentru momentul conceperii. Pe langa alimentele periculoase pe care le consumam zi de zi, uneori fara a ne da seama, fumatul face parte din lista lunga a viciilor care pot influenta momentul aparitiei unei sarcini.

Tocmai de aceea, tot mai multi medici sunt de parere ca atat femeia, cat si barbatul vor trebui sa renunte la fumat cu cel putin sase luni inainte de a concepe un bebelus. In cazul in care acest obicei nesanatos va continua atat in preconceptie, cat si pe parcursul celor noua luni de sarcina, atunci sanatatea bebelusului ar putea fi pusa in pericol.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Unul dintre efectele fumatului in preconceptie este intarzierea aparitiei sarcinii. Mobilitatea, calitatea si cantitatea spermatozoizilor ar putea fi influentate. Femeia s-ar putea confrunta cu instalarea menopauzei precoce. Chiar daca varsta reprezinta de cele mai multe ori cel mai mare “inamic” al fertilitatii, atat in cazul barbatilor, cat si al femeii, in realitate s-a constatat ca si fumatul poate produce efecte similare.

Fumatul in preconceptie poate determina numeroase alte efecte adverse. S-a constatat faptul ca acest viciu poate creste riscul avortului spontan, mai ales in primul trimestru al sarcinii. De asemenea, compusii tigarilor pot determina aparitia anomaliilor cromozomiale. In cazul in care mama fumeaza pe tot parcursul sarcinii va trebui sa fie constienta de faptul ca isi expune bebelusul la o serie de riscuri. Destul de plapand, fatul va intra in contact cu un mediu toxic, nefast dezvoltarii sale intrauterine.

Fumatul in preconceptie, dar si pe parcursul celor noua luni de sarcina poate produce efecte adverse si dupa nasterea bebelusului. Acesta poate prezenta semnele unor afectiuni respiratorii destul de grave, astm, se poate naste cu o greutate mai mica la nastere decat ar fi firesc ori cu anumite malformatii congenitale.

Tocmai de aceea, specialistii recomanda renuntarea la viciile periculoase in timpul preconceptiei, dar si pe perioada sarcinii. In acest mod veti putea fi siguri de sanatatea bebelusului mult asteptat.
Fara comentarii

Lasa un comentariu