Fumatul si infertilitatea

Fumatul si infertilitatea

0
femeie care fumeaza

femeie-care-fumeaza-2

Picture 1 of 2

Chiar daca atunci cand fumezi ai impresia ca nimic nu iti poate afecta sanatatea, in realitate fumatul poate influenta o mare parte dintre afectiunile organismului, inclusiv infertilitatea.

Potrivit medicilor, fumatul este responsabil pentru majoritatea afectiunilor organelor de reproducere, cauzand infertilitate. Tocmai de aceea in cazul in care iti doresti sa devii mamica este indicat sa renunti la fumat.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

In timp, studiile au reusit sa demonstreze faptul ca rata de conceptie este mai mica in cazul femeilor care fumeaza, comparativ cu cele care au renuntat la acest viciu sau nu au fumat niciodata. Compusii pe care ii contine o tigara reusesc sa distruga armonia sistemului reproducator si tocmai de aceea expertii sunt de parere ca renuntarea la fumat ar trebui sa se faca mai inainte de data in care iti doresti sa concepi un bebelus.

Chiar daca in majoritatea cazurilor mama este prima suspectata de infertilitate, la fel de posibil este ca partenerul sa aiba probleme si sa sufere de infertilitate din cauza fumatului. De asemenea, partenerul poate transforma viitoarea mamica intr-un fumator pasiv, prezentand aceleasi riscuri ca si in cazul fumatului activ.

Riscul sarcinilor extrauterine, incorecta dezvoltare a ovulelor, riscul avortului spontan, dar si posibilitatea instalarii unor afectiuni grave la nivelul ovarelor sau a colului uterin reprezinta doar cateva dintre consecintele fumatului.

Foto: http://4.bp.blogspot.com / http://storage0.dms.mpinteractiv.ro
Fara comentarii

Lasa un comentariu