Hiperemeza sau varsaturile puternice in sarcina

Hiperemeza sau varsaturile puternice in sarcina

0
varsaturi

varsaturi-2

Picture 1 of 2

In timpul unei sarcini pot aparea episoade destul de neplacute de varsaturi severe. Un astfel de simptom este cunoscut drept hiperemeza.

Greturile matinale, dar si varsaturile puternice conduc la o stare de deshidratare a gravidei si la o pierdere rapida in greutate. Astfel de simptome sunt cunoscute in limbajul de specialitate drept hiperemeza.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Cu toate ca exista pareri care afirma faptul ca hiperemeza apare de regula datorita respingerii bebelusului de catre organismul mamei, insa medicii contesta o astfel de ipoteza.

Potrivit specialistilor hiperemeza apare ca urmare a imposibilitatii de acomodare a organismului gravidei cu schimbarile hormonale care apar odata cu sarcina. Tot la fel de posibil ar fi si faptul ca hiperemeza poate deveni o cauza a reactiei sistemului imunitar la anumite segmente de chorionic vili care ajung in sangele mamei, fiind perceputa asemenea unui corp strain.

In cazul in care treceti prin astfel de experiente in prima parte a sarcinii este indicat sa va adresati medicului specialist. De cele mai multe ori hiperemeza sau varsaturile puternice in sarcina pot fi tratate cu ajutorul administrarii unor perfuzii pentru rehidratare, dar si prin medicatia specifica care sa inhibe starea de reflux gastric.

Odihna, dar si administrarea unor remedii naturiste precum ghimbirul sau ceaiul de menta sunt alte moduri in care puteti ameliora starile hiperemezei.

Foto: http://www.utilecopii.ro / http://www.nou-nascuti.ro
Fara comentarii

Lasa un comentariu