Informeaza-te in sarcina

Informeaza-te in sarcina

0
insarcinata gravida (http://www.health.utah.gov)

insarcinata gravida (http://www.health.utah.gov)Odata cu primele ganduri cu privire la aducerea pe lume a propriului bebelus trebuie sa ai in vedere atat momentele placute, de neuitat, cat si problemele care apar odata cu sarcina.

Stim cu totii ca sarcina pentru o tanara femeie reprezinta o modalitate de regasire cu sine, de intregire ca femeie. Momentul cel mai mult asteptat si perioada cu cele mai mari satisfactii, atunci cand iti vei simti pentru prima data bebelusul facand micile “tumbe” in interiorul tau, momentul in care iti vei putea strange cu nerabdare micutul in brate dupa noua luni lugi de asteptare, ambele reprezinta etapele mult visate de catre orice viitoare mamica.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Inainte de sarcina, trebuie sa gasesti puterea, asa cum spuneam, sa te informezi, cu privire la momentele prin care vei trece in sarcina, nastere, dar si in etapa de lahuzie.

 

Sa vorbim pe scurt despre fiecare:

Sarcina reprezinta o etapa cu multe schimbari si modificari ale organismului. Multitudinea de hormoni care parca iti invadeaza trupul, cresterea in greutate, starile de rau pricinuite de schimbarile hormonale: greata, varsaturi, stare psihica proasta, oboseala, toate pot reprezenta preocuparile tale informationale in perioada preconceptiei. Discutiile cu specialistii de planning familial, informarea de natura online, dar si diversele brosuri de specialitate iti vor rezuma pe scurt ce inseamna cele noua luni de sarcina, descriindu-ti atat evenimentele placute, cat si pe cele neplacute.

Nasterea bebelusului reprezinta o alta curiozitate a gravidei, de aceasta data. Diversele articole legate de nastere te vor intimida probabil, te vor face sa dai inapoi in fata acestei noi aventuri din viata ta. Cu toate acestea, o buna informare iti poate da noi optiuni: nastere in apa sau nasterea cezariana. Care sunt riscurile, dar si avantajele unei nasteri naturale – vei avea suficient timp de gandire pe parcursul a noua luni de sarcina.

Lahuzia – o alta perioada destul de grea. Corpul va trebui sa se regenereze, sa se transforme. Numarul de hormoni va fi diminuat ceea ce va genera alte stari neplacute, de regula, cauzate de o stare de labilitate psihica. Totul oricum va trece mai usor intrucat de acum inainte vei mai avea un alt suport moral: bebelusul tau.

Articol realizat de Tatiana Tuţă
Fara comentarii

Lasa un comentariu