Jocul este antidotul perfect pentru anxietatea copiilor in pandemie

Copiii isi fac griji la fel ca adultii, dar in timpul pandemiei, temerile lor pot creste. Iata modul in care parintii pot ajuta la calmarea copilului anxios prin joc.

 

Ingrijorarile si temerile sunt o parte normala a copilariei, dar uneori pot deveni accentuate, iar un copil devine anxios in situatiile de zi cu zi, in ciuda numeroaselor asigurari ale parintilor lor. Uneori anxietatea poate impiedica somnul sau bucuria.

Acest lucru poate fi valabil mai ales in mijlocul pandemiei de coronavirus, unde incertitudinea apare si rapoartele de stiri constante pot declansa anxietate.

 

Vestea buna este ca jocul poate fi antidotul perfect pentru a reduce frica.

Jocul ofera atat ameliorarea tensiunii, cat si un spatiu sigur pentru a aborda subiecte dificile. Copiii folosesc jocul imaginar si tot felul de accesorii (papusi, animale de plus, caramizi de constructie etc.) pentru a exprima emotii greu de articulat. In timpul pandemiei, copiii pot infiinta un oras cu ziduri in jurul sau pentru a-si reprezenta temerile.

In timp ce va aflati in carantina cu copilul., iata cateva modalitati de a va ajuta sa va distrati

 

Oferiti-i timp special

Setati un cronometru pentru 10-15 minute. Spune-i copilului  ca este „timpul sau special” si ca poate face orice le place in aceste minute. Asigurati-va ca telefonul este oprit si ca nimeni nu va intrerupe activitatea. Va fi timpul vostru cu ei.

Poate inventeaza un scenariu in care ajung sa fie profesorul care iti spune ce sa faci sau sa joace rolul unui frate mai mare. Intra in jocul lui! Nu este nevoie sa faceti altceva decat sa ii lasati sa directioneze tipul de joc cum li se pare bine.

Timpul special ofera un spatiu sigur pentru un copil pentru a-si juca sentimentele sau a vorbi despre ele fara amenintarea unui adult care se sperie chiar impreuna cu ei

Urmeaza-i zambetele

Cand un copil are frica sau anxietate, corpul sau se pregateste in mod natural pentru lupta. Se elibereaza hormoni de stres precum cortizolul si adrenalina. Inima lor bate mai repede si exista un flux crescut de sange catre muschi pentru a se pregati sa evite pericolul. In aceasta stare, relaxarea este dificila si sistemul digestiv al corpului poate fi afectat si de aceea copiii anxiosi raporteaza ca au dureri de stomac.

Aici rasul poate ajuta. Rasul relaxeaza muschii, reduce hormonii stresului si declanseaza eliberarea de endorfine. Adica hormonii care se simt bine – care la randul lor scad tensiunea arteriala.

Observati ce il face pe copil sa rada si pur si simplu incercati sa recreati asta.

Ofera-le senzatia de putere

Cand copiii se simt speriati, nu exista nimic mai bun decat inversarea rolurilor si acordarea puterii. Puteti configura scenarii pentru ca acest lucru sa se intample. De exemplu, o lupta cu perne acolo unde te rastoarna. Trucul este sa nu-ti coplesesti fizic copilul sau sa-l gadili, ci pur si simplu sa-l lasi sa castige.

Related Posts

Comentarii

Articole recente

Categorii Populare