Luna a noua de viata a bebelusului

Luna a noua de viata a bebelusului

0

Incepand cu luna a noua de viata bebelusul face salturi spectaculoase in evolutia sa. De aceasta data va va surprinde prin faptul ca se va ridica in picioare. Cu toate acestea nu va putea sa stea nesprijinit. Intotdeauna trebuie sa fii prin preajma. Mersul “de-a busilea” este deja explorat de cel mic, in acest mod bebelusul va cerceta fiecare colt al casei. Va reusi sa stea singur in sezut, de aceasta data.

Fiind intr-o continua alergatura trebuie sa ai in vedere toate impedimentele ce se pot ivi in calea sa, ferindu-l de prize sau de diverse obiecte pe care sa le poata introduca in gurita.

Incepand cu aceasta luna de viata, bebelusul va putea sa inteleaga cele mai elementare semne comunicationale, va sti cand il aprobi sau cand il dezaprobi.

Va sti sa iti raspunda la ceea ce ii ceri, putandu-ti da jucaria sau diverse obiecte pe care le are in mana sau cu care se joaca. De la aceasta varsta iti va raspunde cu siguranta atunci cand isi va auzi numele. Isi va cunoaste mama, reusind sa arate unde se afla aceasta.

Va putea pronunta cuvintele cele mai simple: mama, tata, papa, dar acest lucru nu inseamna ca le intelege si sensul.

Bebelusul va fi curios atunci cand va auzi un zgomot cat mai fin, va dori sa stie de unde vine acesta, ii va placea sa ascunda diverse obiecte si jucarii pentru ca mai apoi sa le poata cauta si gasi. Fiind curios sa afle de unde vine originea sunetelor va lovi diverse obiecte intre ele, le va arunca, urmarindu-le traiectoria.

O adevarata evolutie in dezvoltarea psihica si motorie a copilului – cam asta reprezinta luna a noua de viata. Primii pasi, primele cuvinte, primele jocuri….

Articol realizat de Tatiana Tuţă