Marul reprezinta un veritabil medicament al naturii, cu un continut bogat in acizi organici, substante pectice, polivitamine si saruri minerale. Poate fi consumat ca atare, dar si intr-o multime de retete gustoase si racoroase, numai bune pentru anotimpul cald. Pe Jardina.eu gasesti soiuri romanesti de vara extrem de apreciate, pentru ca tu sa te bucuri din plin de aroma desavarsita a fructelor si de vitaminele atat de benefice organismului uman!
Regleaza glicemia si te ajuta sa slabesti
Marul contine quercitina, o substanta care previne fluctuatiile bruste ale nivelului de zahar din sange, fiind de un real ajutor in reglarea glicemiei. Acelasi antioxidant contribuie si la fortificarea sistemului imunitar in momentele de stres. Conform nutritionistilor, merele sunt un aliat de nadejde in lupta cu kilogramele, datorita proprietatilor sale detoxifiante, a aportului scazut de calorii si a continutului bogat in fibre, vitamine si minerale.
Incearca marul Clar Alb de pe Jardina.eu si bucura-te de toate aceste beneficii! Pomul este viguros, cu trunchi drept si coroana invers-piramidala. Fructul este mijlociu ca marime, iar culoarea pielitei este verde deschis. La supracoacere devine malaiata, in timp ce, in verile reci, pulpa devine transparenta. Fructul ajunge la maturitate in a doua decada a lunii iulie.
Reduce colesterolul si previne bolile inimii
Fibrele solubile pe care le contin merele reduc nivelul de grasime din intestine, contribuind astfel la mentinerea in valori normale a colesterolului. Polifenolul prezent in coaja merelor impiedica depunerea de colesterol pe peretii arterelor si reduce fluxul sanguin catre inima. Quercitina are proprietati antiinflamatoare, impiedica formarea cheagurilor de sange si scade tensiunea arteriala, protejand inima de aparitia bolilor cardiovasculare.
Dinti albi si oase sanatoase
Atunci cand mesteci un mar, productia de saliva este stimulata, prevenind aparitia cariilor datorita unor compusi care diminueaza nivelul de bacterii din gura. Studii medicale au demonstrat ca florizina, un flavonoid care se gaseste doar in mar, poate creste densitatea osoasa, prevenind astfel instalarea osteoporozei. Si borul, o alta substanta benefica continuta de mar, are capacitatea de a intari oasele.
Incearca Astrahanul Rosu de pe Jardina.eu, un soi de mar de vara de vigoare mijlocie, rezistent la ger si seceta. Fructele sunt mijlocii, sferice si au pielita subtire, de un rosu-intens spre zmeuriu, cu o bruma albastra violacee. Gustul dulce-acidulat si aroma intensa a fructelor le fac perfecte pentru cidrul de mere.
Vei avea nevoie de 5 kg de mere bine coapte, 500-600 g de zahar si cateva lingurite de sare de lamaie. Curata merele de cotor si coaja, taie-le in bucatele mici, clateste-le in apa rece cu putina sare de lamaie si da-le prin blender. Iti trebuie si o damigeana in care sa torni sucul de mere amestecat cu zaharul. Atunci cand inceteaza fermentarea, lichidul se muta intr-un recipient in care va mai sta 3-4 saptamani, pana se limpezeste. La final, nu mai trebuie decat sa tragi cidrul in sticle si sa te bucuri de aroma sa inconfundabila!
Mai multe sortimente si detalii despre acestea gasesti pe http://www.jardina.eu/.