Mersul de-a busilea

Mersul de-a busilea

0

Chiar daca parintii sunt nelinistiti si asteapta cu nerabdare ca micutul sa poata merge de-a busilea, nu este cazul sa grabiti lucrurile. Fiecare etapa de dezvoltare din viata unui copil isi are de regula varsta sa destul de bine stabilita. Asa se intampla si in cazul in care bebelusul va invata sa mearga de-a busilea.

Potrivit specialistilor, cel mic va invata sa mearga de-a busilea abia pe la varsta de 10 luni. Asa ca, in cazul in care bebelusul nu merge astfel inca de la 7-8 luni, nu este cazul sa te ingrijorezi intrucat termenul este ceva mai avansat.

De asemenea, medicii sunt de parere ca pot exista cazuri in care bebelusul sa nu experimenteze acest tip de mers, sarind peste el si mergand direct in picioare. Din dorinta de a-si sustine echilibrul, multi sunt cei care sunt mai incantati sa se invete sa mearga direct in picioruse.

In cazul in care bebelusul este culcat pe spate o perioada mai lunga de timp poate intarzia mersul de-a busilea cu cel putin o luna. De aceea, este de preferat sa incercati sa va culcati bebelusul pe spate pentru ca acesta sa poata sa isi puna in miscare membrele superioare si inferioare. De asemenea, in cazul in care nu aveti la dispozitie o locuinta prea mare, bebelusul nu va avea curiozitatea sa se tarasca prin casa si in acest fel sa invete sa mearga in picioare.

Poti incerca sa ii arati cum se merge de-a busilea, dar nu este cazul sa il fortezi. Fiecare copil isi are propria sa dezvoltare si va trebui sa fie capabil sa se deplaseze fara ajutor atunci cand va crede de cuviinta. Pe masura ce va exersa, micutul va lucra mai mult muschii membrelor si va putea sa invete sa isi mentina echilibrul in aceasta pozitie. De altfel, daca ii vei starni curiozitatea, aratandu-i un anumit obiect pe care il indrageste, acesta isi va mobiliza fortele si va putea chiar sa isi urmeze propria vointa, ajungand in cele din urma la obiectul preferat.

Atunci cand observi ca micutul doreste sa mearga este indicat sa incerci sa il tii cat mai departe de scari sau locuri inalte si sa inlaturi toate obiectele care l-ar putea rani. In cazul in care acesta se va vatama probabil se va speria si va simti o stare de repulsie atunci cand vei incerca iarasi sa il inveti sa mearga.

Articole similare