Sa plimbam copilul iarna?

Sa plimbam copilul iarna?

0
copil imbracat gros (http://img1.eyefetch.com)

copil imbracat gros (http://img1.eyefetch.com)Trecerea de la anotimpul cald la cel rece le pune intr-o adevarata dilema pe tinerele mamici. Asa se intampla ca acestea nu cunosc daca mai pot sa isi plimbe bebelusul atunci cand afara ploua, ninge sau este ger si nici daca este recomandat.De aceea, multe cititoare ne-au adresat astfel de intrebari referitoare la plimbarea bebelusului pe timpul iernii.

Chiar daca ni se pare intr-adevar frig si simtim ca am putea sa ne protejam mai bine bebelusul in casa la caldura, este indicat ca in fiecare zi sa incercati sa ii respectati programul de plimbare. De aceea, nu va trebui sa neglizati nicicand sa il scoateti afara, bineinteles imbracat adecvat sezonului.

Asa cum spuneam, imbracamintea va trebui sa fie adecvata in functie de fiecare sezon. Asa se intampla ca vara va trebui sa il lasati cat mai liber in asa fel incat sa evitati ca acesta sa se supraincalzeasca, in timp ce iarna va trebui sa il imbracati ceva mai gros intrucat organismul nu poate sa isi mentina temperatura de 37 grade asemenea unui adult, sistemul reglator al temperaturii corporale nefiind inca complet dezvoltat. De aceea, celui mic ii va fi mult mai frig decat le va fi parintilor si mult mai cald decat am resimti noi, adultii, canicula. Iar daca la toate acestea adaugam si faptul ca acestia nu pot comunica celor mari ceea ce simt, lucrurile devin si mai complicate.

Potrivit specialistilor, indiferent de temperatura de afara, bebelusul va trebui scos zilnic din casa. Cu toate acestea, este indicat ca in primele doua-trei luni de viata sa il feresti de temperaturile prea scazute intrucat este mult mai sensibil. De asemenea, in cazul in care ploua sau este ceata este bine sa incerci sa il retii in locuinta intrucat plamanii i-ar putea fi afectati din cauza cetei.

Atunci cand iesiti afara este indicat sa incerci sa ii pui o caciulita mai groasa la nivelul capului intrucat capul este locul cel mai sensibil la bebelus, dar si locul unde are loc cea mai mare pierdere de caldura. Nu uita de manusi si sosetele grose din ghetura – mainile si picioarele fiind destul de reci iarna – asa ca, ai grija daca cel mic si-a aruncat manusile si pune-i-le la loc.

Hainutele pe care le alegi pentru plimbarea de afara vor trebui sa nu fie foarte groase. Este indicat sa incerci sa il imbraci cu mai multe hainute suprapuse decat sa il imbraci doar cu o singura haina mai groasa putand astfel sa il dezbraci mai usor. Si mai ales nu uita, in cazul in care bebelusului ii este frig va avea mainile si gatul reci, asa ca incearca sa i le verifici permanent.