Miracolul iubirii – prima intalnire cu nou-nascutul

Miracolul iubirii – prima intalnire cu nou-nascutul

nou nascut

nou-nascut-2

Picture 1 of 2

Chiar daca multe dintre gravide resimt apropierea fata de copilul lor inca din timpul in care acesta se afla in burtica, dupa nastere, intalnirea cu nou-nascutul poate capata cu totul alte semnificatii.

Emotiile pe care le resimte o mama la vazul nou-nascutului imediat dupa momentul nasterii sunt unice si nu pot fi uitate niciodata. Potrivit celor mai recente studii realizate in acest domeniu reiese destul de clar ca legatura afectiva dintre mama si nou-nascut este atat de puternica incat aceasta cu mare usurinta ii poate depista plansul dintr-o multitudine de alti copii.

Prima intalnire cu nou-nascutul reprezinta mai mult  decat o simpla apropiere fizica si emotionala. De-a lungul timpului a reiesit destul de limpede ca pana si mamele care nu simteau nimic fata de copilul lor atunci cand acesta se afla in burtica au reusit sa isi schimbe sentimentele in cateva secunde petrecute alaturi de el.

Exista, intr-adevar, o serie de situatii neplacute in care mamele nu isi doresc copiii intrucat le considera piedici in ascensiunea pe calea profesionala. Cu toate acestea, simplul zambet, simpla atingere a nou-nascutului le poate cutremura intr-atat de mult incat sentimentul matern sa poata iesi la lumina si sa infranga starea de neliniste pe care i-o provoca nasterea acestuia.

Dragostea fata de nou-nascut, dar si dorinta de a-l vedea pentru prima data le determina pe majoritatea proaspetelor mamici sa uite de durere si de recuperarea anevoioasa de dupa nastere pentru a reusi sa isi tina in brate copilul, chiar si pentru cateva clipe.

Este momentul in care instinctul matern se impleteste cu capacitatea organica a femeii de a-si alapta pruncul. Declansarea lactatiei are loc chiar in acest moment, stimulul mamelonar al copilului reusind sa puna in functiune tot ceea ce ii va fi hrana vreme indelungata.

Pot exista situatii dupa nastere in care nou-nascutul sa se nasca cu o malformatie. Teama pentru sanatatea acestuia, dar si fuga de responsabilitati reprezinta explicatia pentru care tot mai multe femei ii lasa in voia sortii in maternitati. Cu toate acestea, dragostea mamei, dar si ingrijirea atenta a medicilor reusesc de cele mai multe ori sa faca adevarate miracole si sa salveze pana si cele mai plapande vieti omenesti.

Foto: http://www.ohbabyblogger.com / http://blog.vevo.com

Articole similare