Oare voi fi o mama buna?

Oare voi fi o mama buna?

0

Esti insarcinata, dar nu stii cum o sa te descurci in postura de mama. Iti trec prin cap tot felul de ganduri: oare o sa-mi inteleg copilul? cum o sa-l calmez, cand plange? o sa ma descurc eu sa cresc un mic omulet? Daca iti pui toate aceste intrebari, atunci articolul de mai jos iti este dedicat tie.

Cele doua linii aparute pe testul de sarcina au fost pentru tine cel mai frumos cadou pe care l-ai primit de la viata. Bucuria nu a cunoscut limite. Ai simtit ca esti cea mai norocoasa femeie din lume. Aceste emotii pozitive au insotit probabil primele zile sau chiar saptamani de sarcina. Dar apoi ceva s-a intamplat. Dintr-o data ai inceput sa te intrebi daca vei fi o mama buna pentru copilul tau. Ei bine, aceasta intrebare si-o pune fiecare femeie care devine pentru prima data mama.

In primul rand nu-ti mai fa iluzii: mama perfecta nu exista. Chiar asa e… Dar vei fi o mama destul de buna, atat timp cat nu incerci cu orice pret sa fii mama ideala. A fi mama nu inseamna sa participi la Jocurile Olimpice, sa concurezi in toate competitiile posibile si sa castigi medalii de aur. Maternitatea va fi, probabil, cel mai dificil rol din viata ta, dar iti va oferi si cea mai mare satisfactie si bucurie.

Acum, in timpul sarcinii, ai destul timp la dispozitie pentru a te pregati pentru acest rol. Incearca sa cunosti toate emotiile pe care le presupune maternitatea. Nu-ti fie teama de tristete si furie – nu-ti infrana aceste sentimente, elibereza-le. Ai tot dreptul la emotii, chiar si cele dificile. Uneori plangi, alteori vorbeste gura fara tine. Important este sa vorbesti cu cei apropiati despre ingrijorarile si preocuparile tale. Cele mai valoroase sfaturi le poti primi de la cei care au trecut prin aceeasi experienta ca tine, in special de la persoanele pe care le admiri si le apreciezi.