Producerea avortului spontan

Producerea avortului spontan

Sangerarile in primele trei luni de sarcina pot fi semen prevestitoare ale aparitiei unui avor spontan. Dupa o examinare mai atenta de catre medic, acesta va poate spune daca sunteti sau nu victima unui astfel de avort spontan, recomandandu-va fie asteptarea ca acest moment sa se produca, fie apelarea la un eventual chiuretaj, medicul nedand nici o sansa de supravietuire sarcinii.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Cu toate ca multe prefera sa astepte ca acest avort sa se produca pe cale naturala, inca mai avand sperante, un astfel de lucru poate aparea dupa cateva zile, o saptamana sau chiar mai mult. In  tot acest timp, sangerarea poate deveni din ce in ce mai puternica, asemena unei menstruatii, gravida avand dureri abdominale destul de puternice.

In momentul producerii avortului spontan, va fi eliminate sacul embrional, impreuna cu cateva cheguri de sange. Din acest moment, sangerarea va scadea in dimensiuni, nemaifiind la fel de majora ca la inceput, putand fi comparata cu o menstruatie la sfarsit.

Cu toate acestea, nu toate sunt sigure de eliminarea sacului embrional, asemanandu-l mai mult cu un cheag de sange. Diferenta dintre cele doua este aceea ca cheagul in momentul in care este strans in mana se sparge, pe cand sacul embrional arata a un saculet plin, pastrandu-si forma, chiar si dupa apasare.

Dupa eliminarea sacului embrional, este recomandat a fi tinut pentru a va prezenta la medic, acesta supunandu-l unor analize pentru a avea confirmarea daca avortul s-a produs sau nu. Sexul embrionului nu poate fi depistat intr-o astfel de perioada, fiind mult prea mic.

Chiar daca de multe ori medicii recomanda chiuretajul pentru eliminarea asteptarii, multe femei prefera sa astepte, mai avand inca sperante, dar si pentru a evita complicatiile si starile neplacute ale unui chiuretaj.

Cu toate acestea, pot exista si situatii in care sacul embrional san u fie eliminate complet, si de aceea se va recurge la chiuretaj pentru curatarea zonei, intrucat sangerarea continua sa persiste sis a fie mai abundenta.

Chiar daca nu reprezinta un real pericol la adresa sanatatii, asteptarea aparitiei unui avort spontan poate fi o situatie psihica destul de periculoasa, multe gravide trecand prin stari de neliniste destul de neplacute.

Articol realizat de Tatiana Tuţă
Fara comentarii

Lasa un comentariu