Riscuri ale avortului spontan

Riscuri ale avortului spontan

0

Atunci cand tocmai ati fost victima aparitiei unui avort spontan sau al unui chiuretaj recomandat de medic ca urmare a eliminarii oricaror sanse de supravietuire a fatului, fiind o sarcina supusa riscului major de avort spontan ca urmare a unor sangerari vaginale destul de majore, este bine sa examinati indeaproape starea dumneavoastra de sanatate ulterioara.

De aceea, la aparitia urmatoarelor semen, este recomandat a va prezenta de urgenta la spital sau la medicul care va tine sub observatie:

–         aparitia unei stari febrile manifestate prin temperature mai mare de 38 de grade Celsius. Un asemenea semn ne poate duce cu gandul la aparitia unor infectii la nivelul uterului, putand fi tratata de urgenta doar la spital;

–         sangerari abundente – daca sangerarile persista si sunt din ce in ce mai abundente prezentati-va de urgenta la medicul dumneavoastra, intrucat este necesara o noua interventie in aceste zone;

–         stare de anxietate, teama – atunci cand sunteti nelinistita de starea dumneavoastra de sanatata, adresati-va medicului pentru o noua fisa de observatie;

Dupa un avort spontan sau dupa un chiuretaj, tanara isi va reveni detul de rapid, in cateva sapatami, de regula. Cu toate acestea, exista si cazuri in care sarcina sa fi fost foarte dorita, iar trecerea peste pragul emotional sa fie mult mai grea de facut.

Activitatea sexuala va fi reluata dupa una, doua saptamani, intrucat exista sangerari in toata aceasta perioada.

Revenirea menstruatie poate avea loc in maxim 6 saptamani de la producerea avortului spontan, asemenea unei nasteri, dar si mai devreme. Dupa aceasta perioada, imediat dupa aparitia menstruatiei, tanara va putea ramane din nou insarcinata.

Asadar, nu disperati! Oricand puteti deveni din nou mamica, iar un asemenea episode este unul intamplator, nefiind neaparat o cauza de sanatate.

Articol realizat de Tatiana Tuţă