Sangerarile dintre menstre

Sangerarile dintre menstre

0
femeie (www.womanhealthinfo.com)

femeie (www.womanhealthinfo.com)Sangerarile vaginale anormale, de dupa menstruatie pot fi semnul unei afectiuni destul de severe. Metroragia, asa cum este cunoscuta in termeni populari, presupune o sangerare abundenta intre menstre.

De aceea, imediat ce observati astfel de scurgeri rosiatice este indicat sa va prezentati la medic intrucat poti fi predispusa cancerului genital sau unor afectiuni uterine destul de grave.

Cu toate acestea, astfel de sangerari sunt destul de posibile, mai ales in cazul unor femei ce se afla in perioada de reproducere. De cele mai multe ori o astfel de afectiune va poate lasa niste semne de intrebare, fiind o cauza a dereglarii menstruatiei.

De cele mai multe ori metroragia apare ca urmare a sindromului de ovar polichistic, fibroamelor uterine, chisturilor genitale sau uterine,  endometriozei, polipilor, cancerului, montarii steriletului, administrarii de pilule contraceptive prea puternice, dezechilibrelor hormonale sau bolilor cu transmitere sexuala.

In cazul in care sunteti insarcinata si aveti astfel de simptome, va trebui sa va adresati de urgenta medicului specialist intrucat in astfel de cazuri riscul pierderii bebelusului este destul de mare.

Insa, daca atunci cand v-ati montat steriletul, sangerati este o reactie absoluti normala a organismului. De cele mai multe ori, metroragia se opreste odata ce steriletul s-a pozitionat cat mai corect in organismul dumneavoastra.

In cazul in care sangerarile sunt abundente sau destul de frecvente este indicat sa va adresati medicului specialist. Acesta va va examina clinic si ulterior ecografic pentru a depista cauza sangerarii.

Tratamentul metroragiei va fi indicat in functie de cauza care a condus la aparitia ei. De aceea, medicul va poate prescrie un tratament medicamentos, o dozare hormonala in cazul in care se constata ca suferiti de un dezechilibru hormonal sau interventia chirurgicala de urgenta in cazul in care suferiti de chisturi, polipi sau fibrome uterine.

Articole similare