Studiu: Bauturile carbogazoase ar putea afecta fertilitatea

Studiu: Bauturile carbogazoase ar putea afecta fertilitatea

femeie-bea-suc

Picture 1 of 2

Bauturile carbogazoase ar putea afecta fertilitatea – sunt rezultatele ce reies dintr-unul dintre cele mai recente studii americane. 

Potrivit cercetatorilor americani, consumul regulat de bauturi carbogazoase ar putea influenta in mare masura starea de sanatate, diminuand, in acelasi timp, capacitatea de reproducere a organismului.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Studiul a fost efectuat de un numar insemnat de cercetatori ai Universitatii Utah, din Statele Unite ale Americii. Intreaga lor cercetare a avut la baza analiza comportamentului soarecilor carora li s-a introdus in alimentatie trei doze de bauturi carbogazoase. In acest mod s-a ajuns la concluzia ca bauturile carbogazoase ar putea afecta fertilitatea omului intrucat animalelor care le-au consumat cu regularitate le-a fost afectata cu circa 30% capacitatea de a se reproduce. In plus, rata mortalitatii a fost una foarte mare, chiar ingrijoratoare, considera cercetatorii. Cu toate acestea, rezultatele acestui studiu nu sunt intotdeauna valabile si la om, fiind nevoie de suplimentarea cercetarilor pentru a exista o stare de certitudine.

Potrivit studiului, bauturile carbogazoase au un continut crescut de zahar, fapt care afecteaza in mod semnificativ starea de sanatate. De cele mai multe ori, persoanele care le consuma cu regularitate devin supraponderale, fapt care contribuie la scaderea infertilitatii.

Tocmai de aceea, in preconceptie medicii recomanda reducerea consumului acestor bauturi si mentinerea unui regim alimentar cat mai sanatos, bogat in vitamine si minerale necesare dezvoltarii sanatoase a bebelusului aflat in pantecul mamei. Cu alte cuvinte, printr-o dieta sanatoasa si echilibrata functiile aparatului reproducator masculin si feminin se vor mentine, cuplul putandu-si indeplini destul de usor visul de a avea un copil.

 
Fara comentarii

Lasa un comentariu