Varsta optima pentru a deveni mamica

Varsta optima pentru a deveni mamica

0
sarcina

sarcina-home

Picture 1 of 2

Varsta optima pentru a deveni mamica reprezinta o mare preocupare in gandurile oricarei femei.

Cu toate ca nu s-a descoperit inca care este cea mai potrivita varsta pentru a deveni mamica, medicii recomanda aparitia unei sarcini in viata unei femei pana la implinirea varstei de 35 de ani.

Fiecare dintre noi ne dorim la un moment dat un copil care sa ne umple casa de caldura si lumina. Cu toate acestea, subcontientul nostru ne spune ca mai este timp suficient pentru a procrea.

Potrivit specialistilor, tot mai multe cupluri prelungesc varsta la care ar trebui sa devina parinti din cauza instabilitatii financiare, dar si a reusitei profesionale. Cum niciodata nu te multumesti cu mai putin, orice femeie simte ca va trebui sa devina mamica abia atunci cand se va implini pe plan profesional.

Cu toate acestea, medicii recomanda ca varsta optima pentru a deveni mamica este cea de pana la 35 de ani. Din punct de vedere sexual poti adduce pe lume un copil oricand pana la intrarea in menopauza. Chiar si asa, pericolele sunt destul de ridicate pentru aducerea pe lume a unui copil la o varsta atat de inaintata, mai ales din punct de vedere genetic.

Specialistii sunt de parere ca un barbat poate deveni tata la o varsta cuprinsa intre 25 si 35 de ani. La femeie, lucrurile sunt putin mai timpurii, intre 22 si 32 de ani. Bineinteles ca o sarcina poate aparea mai devreme sau mai tarziu, totul depinzand de capacitatea fizica si psihica a persoanei. Cu toate acestea, inainte sau dupa varstele mentionate mai sus riscurile pot insoti sarcina mai ales din punct de vedere genetic.

In ultima perioada tot mai multe cupluri tinere ajung sa procreeze la varste cuprinse intre 10 si 15 ani, tinand cont de respectarea traditiilor. La fel de des intalnite sunt si situatiile unor sarcini concepute dupa varsta de 35 – 40 de ani, tinand cont de dorintele de implinire profesionala.

Foto: http://www.qbebe.ro / http://www.reginamaria.ro