Analize medicale obligatorii pentru inscrierea la gradinita

Analize medicale obligatorii pentru inscrierea la gradinita

Asigura-te ca noul an prescolar incepe fara probleme de sanatate pentru copilul tau si include in pregatirile pentru prima zi de gradinita o vizita la medic. Oricum pentru inscrierea la gradinita sunt obligatorii cateva analize medicale. Vezi mai jos care sunt acestea.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

 

dzieci_gruzji_polsce_2787134

Picture 1 of 2

De ce e important sa-i faci copilului analize medicale?
Copilul tau va intra intr-o comunitate noua fara probleme de sanatate si fara sa-i puna in pericol pe colegii sai. In plus, daca analizele evidentiaza semne de boala, ai mai mult timp la dispozitie pentru tratament si sanse sporite sa vindeci mai usor afectiunea depistata timpuriu.

La ce ajuta investigatiile realizate?
Exudatul faringian identifica prezenta unei infectii bacteriene, fungice sau virale la nivelul tractului respirator superior.
Recoltarea mostrei de secretii de la nivelul cavitatii faringiene se realizeaza de obicei dimineata, inainte de efectuarea igienei orale si de masa. Daca acest lucru nu e posibil, se recomanda efectuarea prelevarii la un interval de 4 ore dupa periajul dintilor si/sau ingerarea de alimente solide sau lichide (inclusiv apa). Recoltarea nu se poate realiza pe parcursul administrarii unui tratament antibiotic.

Examenul coproparazitologic identifica prezenta parazitilor intestinali in organismul copilului. Un rezultat negativ inseamna lipsa infestarii parazitare. Testul este necesar cu atat mai mult cu cat unii paraziti pot trai in tractul intestinal al omului fara sa provoace manifestari clinice.

Alege pachetul de sanatate Arcadia Bobocel din Iasi, care cuprinde toate investigatiile necesare copilului inainte sa sune clopotelul, la un discount de aproximativ 50% fata de preturile de lista ale serviciilor incluse.

Arcadia Bobocel din Iasi
·     exudat faringian
·     coprocultura
·     examen coproparazitologic
·     consultatie de Pediatrie (Policlnica Cicoarei sau Centrul Medical Sararie)
·     fisa medicala cu rezultate, concluzii si recomandari

Pret promotional: 100 lei (oferta valabila in perioada 15 august – 30 septembrie 2013)
1 comentariu

  1. Exudatul faringian efectuat la un copil sanatos identifica doar starea de portaj, ceea ce nu este egala cu boala, nu reprezinta o problema de sanatate si nu necesita tratament. Intrarea intr-o colectivitate nu este o indicatie medicala pentru a cauta starea de portaj. Aceste analize nu mai sunt obligatorii, gradinitele le cer dintr-o traditie bine inradacinata de-a lungul anilor. Beneficiu real nu aduc, insa implica costuri nejustificate si un stres inutil copilului si parintilor.
    Pe deasupra, tratamentul antibiotic administrat copiilor purtatori este abuz de antibiotice, ceea ce aduce daune intregii populatii: selectarea rezistentei la antibiotice.

Lasa un comentariu