Metode care mentin distractia si relaxarea in camera copilului

Metode care mentin distractia si relaxarea in camera copilului

0

De regula, copilul petrece mult timp in camera lui, aici fiind locul unde se joaca, studiaza, isi primeste prietenii si se odihneste. Indiferent de varsta, principala preocupare a copiilor este distractia. Daca spatiul camerei ne permite, putem integra in amenajare cateva elemente care sa ii ofere copilului distractie si relaxare, totodata. Va propun 4 modalitati de a crea o atmosfera jucausa pentru copii, chiar in locuinta dumneavoastra.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

O alternativa a leaganului din parc o reprezinta scaunele suspendate de tavan. Acestea sunt foarte usor de montat, se gasesc intr-o multitudine de forme si materiale si nu ocupa mult loc. Intr-un astfel de scaun copilul se poate relaxa citind o carte sau pur si simplu leganandu-se.

scaun-suspendat_1

scaun-suspendat_2

scaun-suspendat

 

 

 

 

 

 

 

 

Acelasi efect de leganare il puteti obtine si cu ajutorul unui hamac.  Daca intentionati sa folositi toata lungimea acestuia, este suficient sa il prindeti cu ajutorul unor carabiniere intre doi pereti, sau stalpi sau in doua puncte pe tavan, aflate la distanta unul fata de celalalt. Hamacul se poate folosi si pe post de leagan, daca il suspendam de un singur punct fix aflat pe tavan, ocupand astfel un spatiu redus in incapere. Daca bebelusul prefera sa fie leganat, il puteti rasfata cu un pat suspendat de tavan, optiune care va usureaza si dumneavoastra munca.

hamac

hamac

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cateva scanduri din lemn si un material va pot veni in ajutor daca doriti sa instalati un cort in camera copilului, oferindu-i astfel un loc placut si intim, pe care il poate folosi singur sau impreuna cu familia si prietenii, un loc in care se poate juca  sau poate dormi, daca ii asezati cateva perne pe podea. Cortul poate fi realizat si cu ajutorul unui cerc, in jurul caruia se coase material si se fixeaza de un carlig prins pe tavan.

cort

cort_1

 

cort_2

 

 

 

 

 

 

 

 

Puteti transforma un perete sau mai multi din camera copilului in pereti de escaladare, si astfel distractia si sportul vor face parte din meniul zilnic al copilului fara a fi nevoie sa va deplasati cu el la un loc de joaca sau un parc de distractii.

perete-catarare_1

perete-catarare

 

 

 

 

 

 

 

 

Daca va ganditi sa aduceti o imbunatatire in camera copilului, probabil veti lua in calcul si una dintre variantele propuse anterior. Si nu uitati sa va consultati cu cei mici, daca varsta le permite, in ceea ce priveste amenajarea camerei lor!

Articol semnat de Irimescu Flavia Lorena, decorator de interioare, tel.: 0747.666.473

Foto: www.pinterest.ro

 
Fara comentarii

Lasa un comentariu