Cum sa descifram plansul bebelusului?

Cum sa descifram plansul bebelusului?

0
bebelus care plange (www.twinpossible.com)

bebelus care plange (www.twinpossible.com)Odata ce ati ajuns acasa cu bebelusul veti fi surprinsa de anumite stari ale acestuia. Plansul se numara printre acestea. Chiar daca ne este greu sa ne imaginam, plansul este un mod de comunicare. In acest fel, cel mic ne poate spune ca ii este foame, sete, doreste sa fie schimbat de scutecel, ii este frig sau cald sau il supara ceva.

De aceea, orice mamica, imediat ce isi va tine bebelusul in brate va putea sa isi dea seama de ce plange bebelusul.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Foame

Atunci cand ii este foame bebelusul plange din ce in ce mai tare dorind parca sa va spuna ca este timpul sa il luati in brate si sa ii oferiti putin laptic. De regula, acest plans apare constant cam la un interval de trei ore.

Somnul

Nici starea de somn nu trece neobservata. Atunci cand copilul incepe sa planga dintr-o data si isi duce mainile la ochisori, va trebui sa ii pregatiti patutul de culcare.

Umezeala

Daca bebelusul simte ca este ud, acesta va plange, spunandu-va astfel ca vrea sa fie schimbat de scutecel.

Supararea

Ca orice fiinta umana, pana si bebelusul plange atunci cand este neros. De regula, in primele luni de viata, bebelusul este destul de incarcat cu noile descoperiri si prin plans incearca sa se descarce de tot ceea ce il deranjeaza. Asa ca, nu ezitati sa ii vorbiti, sa il leganati si sa il calmati.

Setea

In zilele caniculare, este de asteptat ca micutul sa bea multa apa. De aceea, atunci cand ii este sete va comunica ca vrea apa.

Durerea

Atunci cand il doare ceva tipa destul de tare, se tavaleste, totul fiind un plans total diferit de celelalte. De aceea, luati-l in brate, verificati-i temperatura sau o alta cauza care a condus catre un astfel de lucru. In niciun caz nu il lasati sa sufere. In cazul in care nu descoperiti ce are, mergeti la medic.

 
Articole similare

Fara comentarii

Lasa un comentariu