Cum sa facem gemeni?

Cum sa facem gemeni?

0
gemeni (www.2.bp.blogspot.com)

gemeni (www.2.bp.blogspot.com)Cu toate ca o sarcina gemelara presupune un risc in plus pentru mamica, in realitate aceasta este destul de dorita de sute de femei.

Chiar daca medicii sunt de parere ca mostenirea genetica poate influenta aparitia unei sarcini gemelare, in realitate, pentru a concepe gemeni vei avea nevoie sa tii cont de cateva sfaturi destul de importante:

  • Pentru reusita unei sarcini gemelare, va trebui sa faci sex cu partenerul exact atunci cand te afli in perioada cea mai fertila. De aceea, incearca sa iti evaluezi periodic temperatura bazala si sa supraveghezi secretiile cervicale din timpul ovulatiei.
  • Potrivit statisticilor, acidul folic luat cu regularitate inainte de sarcina mareste sansele de a deveni mamica de gemeni. In acest caz, recomandat ar fi sa incepi sa iei aceste tablete cu doua-trei luni inainte de a ramane insarcinata sau sa te axezi in alimentatie pe consumul legumelor verzi.
  • Incearca cassava, o radacina pe cat de exotica, pe atat de binefacatoare, cu un continut mai mare de amidon. Originara din Africa, aceasta planta odata consumata creste posibilitatea de a avea o sarcina gemelara. Localnicele care consumau o astfel de planta, aveau cea mai ridicata rata de gemeni de pe intregul continent.
  • Daca deja esti mamica, incearca sa continui sa iti alaptezi bebelusul. Studiile au aratat ca o continuare a alaptarii te poate ajuta ca noua sarcina sa fie una de gemeni.
  • Mananca mai mult – chiar daca nu iti doresti, o greutate mai mare ajuta sa aduci pe lume doi copii deodata.
  • Bea lapte pe saturate – un studiu realizat in acest sens a evidentiat faptul ca femeile care consumau lapte in preconceptie aveau mai multe sanse sa poarte in pantec doi bebelusi.