Exercitii de relaxare in sarcina

Exercitii de relaxare in sarcina

0
gravida care se relaxeaza (www.denverchiropractor.com)

gravida care se relaxeaza (www.denverchiropractor.com)Pentru a reusi sa scapi de starile neplacute generate de modificarile hormonale ale sarcinii este indicat sa urmezi pe parcursul celor noua luni de zile cateva exercitii de gimnastica ce te vor ajuta sa te mentii in forma si sa te relaxezi.

Prin gimnastica fiecare parte a corpului tau va simti o oarecare eliberare de tensiune, dar si de disconfortul generat de perioadele cele mai critice ale primului trimestru. Musculatura se va destinde, vei putea scapa de starea de insomnie generata de starile celui de-al treilea trimestru de sarcina si, de ce nu, peretii vaginali se vor intari si vei avea senzatia de mictiune mai rara.

Iata cateva exercitii esentiale pentru obtinerea unui bun confort in sarcina:

  1. mai inainte de toate incearca sa gasesti un loc perfect care sa iti aduca o stare de binedispozitie. Ulterior incearca sa te asezi intr-o pozitie convenabila. Poti opta fie sa stai intinsa, fie sa stai in picioare, fie in pozitia sezut. Concentreaza-te pe fiecare portiune a corpului tau in asa fel incat sa o poti simti destul de relaxata. Trage aer in piept si ia fiecare portiune a corpului separat, dedicandu-i cateva minute, timp in care sa poti respira si sa te concentrezi asupra obtinerii starii de bine. Poti incepe cu picioarele si mai apoi poti continua cu partea superioara a corpului tau.
  2. Gasirea unui loc si a unei pozitii adecvate este o necesitate si pentru cel de-al doilea exercitiu. Dupa, va trebui sa te concentrezi spre obtinerea unei stari de bine mai rapide, de aceasta data, atat asupra mainilor, fetei, umerilor, gatului, picioarelor, feselor si coapselor.

De regula cele doua tipuri de exercitii nu necesita foarte mult timp si pot fi repetate cu regularitate in fiecare zi in care te vei simti tensionata. De aceea, este indicat sa incerci sa le practici ori de cate ori te vei simti incordata pentru eliberarea din organism a tuturor starilor neplacute, ajutandu-va in egala masura atat pe tine, cat si pe cel mic, din burtica.