Importanta acidului folic este una covarsitoare pe toata perioada sarcinii.
Orice gravida va trebui sa se asigure ca aportul de acid folic este unul in limitele normale, in asa fel incat dezvoltarea copilului sa nu aiba de suferit.
Chiar daca medicul nu va recomanda anumite suplimente medicamentoase pa baza de acid folic, se poate spune ca spanacul, sucul de portocale, stevia, gulia sau chiar cerealele si graul incoltit aduc un raport insemnat de acid folic in sarcina.
Importanta acidului folic este una insemnata, recomanda specialistii. In cazul in care copilul se va naste cu o deficienta de acid folic este posibil sa prezinte anumite malformatii de tub neural sau alte defecte congenitale destul de grave.
O slaba dezvoltare a creierului, precum si malformatiile congenitale determina tot mai multi medici sa le recomande mamicilor sa consume in timpul sarcinii suficiente alimente verzi cu un continut bogat de acid folic sau chiar suplimente.
Spina bifida sau o dezvoltare incorecta a cutiei craniene reprezinta alte riscuri pe care va trebui sa ti le asumi in cazul in care nu consumi suficient de mult acid folic in sarcina.
De regula, orice femeie va trebui sa isi faca un set complet de analize inca de dinainte de nastere pentru a cunoaste care este aportul de acid folic pe care il are propriul organism si daca mai este necesar sa il suplimenteze.
Cu alte cuvinte, importanta acidului folic este una covarsitoare tinand cont de numarul insemnat de defecte pe care ai putea sa le previi la propriul copil.