Sarcina pe timp de iarna

Sarcina pe timp de iarna

0

Sportul este bun pentru sanatate. Din pacate, in timpul sarcinii, trebuie sa renunti la patinaj si schi pentru a evita orice accidentare. Dar exista si alte modalitati sigure de a te mentine in forma pe perioada in timpul sarcinii, in timpul iernii. 

45458079_snow149

Picture 1 of 2

Trotuarele si strazile inghetate cu siguranta nu incurajeaza mersul pe jos, iar mall-urile si centrele comerciale aglomerate sunt un adevarat paradis al virusurilor. Asta nu inseamna ca trebuie sa te inchizi in casa. Vezi mai jos ce poti sa faci pentru a fi in forma si a avea o sanatate buna in sezonul rece.

Ce sa mananci la micul dejun in timpul sarcinii?
Incepe ziua cu o portie de sanatate. Adica prepara-ti un suc proaspat de portocale sau grepfruit si o jumatate de lamaie (se poate indulci cu miere). Daca adaugi si putina apa fiarta, vei obtine o versiune mai soft a sucului. De asemenea poti sa-ti faci un cocktail exotic, care poate tine loc de un mic dejun usor. La sucul de portocale si lamaie adauga o banana si un mar si amesteca totul in blender. Aceasta bautura din fructe contine o doza mare de vitamina C, care intareste sistemul imunitar, prevenind astfel infectiile de sezon.

Renunta la plimbarile zilnice
Incearca sa stai zilnic in aer liber si sa faci cateva exercitii de respiratie: respira calm, uniform si profund. Expertii spun ca o respiratie corecta influenteaza sistemul imunitar, ajutand la prevenirea infectiilor. Totusi atunci cand temperatura scade sub zero, iar vantul este puternic, renunta la plimbare pentru a nu prinde vreo raceala.  Ai grija ca interiorul casei tale sa fie intotdeauna bine aerisit. Atmosfera din casa este plina de agenti patogeni – aerul proaspat va ajuta la lupta impotriva lor.

Ce sport poti practica in timpul iernii?
In timpul iernii, viitoarele mame pot practica yoga. Sunt mai multe centre unde femeile gravide pot urma cursuri speciale de yoga. Si, bineinteles, ca o poti practica si acasa. Yoga relaxeaza corpul, oxigeneaza organismul si intareste musculatura. Acesta este, de asemenea, o metoda de relaxare pentru psihic: cu ajutorul respiratiei corespunzatoare poti sa diminuezi stresul si oboseala. Totusi nu te apuca sa faci exercitii prea dificile sau istovitoare, iar la cel mai mic semnal de disconfort sau oboseala, trebuie sa incetezi exercitiul.