15 trucuri in bucatarie – secrete de chef

Cand esti mamica, timpul intra la apa. Nu poti pierde minute in sir in bucatarie. Uite cateva trucuri, adunate de la chef-i de renume, care iti vor face viata mai usoara in bucatarie si mancarea mai gustoasa si mai sanatoasa!

  1. Tine intotdeauna condimentele intr-un loc intunecat si uscat, nu deasupra aragazului. Umiditatea, caldura si caldura fura din aroma condimentelor si le modifica si gustul.
  2. Daca gatesti conopida, adauga putin lapte in apa in care ai pus-o la fiert, cu un praf de sare – va ramane alba.
  3. Pune condimentele in mancare treptat, pe masura ce gatesti. Nu turna toata cantitatea la inceput sau la sfarsit, ci treptat. Mancarea va avea mai multa savoare.
  4. Nu inceara niciodata o reteta noua sau nu folosi un ingredient nou atunci cand gatesti pentru cineva important, ca mama soacra sau un sef de-al tau sau de-al sotului.
  5. Cand faci paste cu sos, fierbe pastele cu un minut mai putin fata de cat e specificat pe ambalaj si mai gateste-le inca un minut impreuna cu sosul.
  6. Inlocuieste maioneza din sosurile tale cu iaurt grecesc, cu 5 sau 10% grasime – e mai sanatos, iar sosurile sunt chiar mai gustoase si au aceeasi consistenta.
  7. Atunci cand toci verdeata, pune putina sare pe fundul de lemn inainte de a taia, asta impiedica verdeata sa se intinda pe tot tocatorul.
  8. Nu fi rigida in bucatarie – cartea de bucate nu e Biblia, retetele se pot interpreta si personaliza si asa face orice chef care se respecta. Nu e o drama daca inlocuiesti oregano cu cimbru.
  9. Atunci cand faci o mancare in care pui rosii, adauga-le intotdeauna la final – puse mai devreme incetinesc procesul de gatit.
  10. Daca vrei sa tai cu usurinta o bucata de bacon, pune-o timp de 10 minute la congelator, se va ingheta foarte putin, cat sa fie mai usor de taiat si sa o poti felia drept.
  11. Intotdeauna dupa ce fierbi legume, pune-le sub un jet de apa rece, pentru ca ele sa-si pastreze culoarea vie.
  12. Atunci cand tai gatesti cu usturoi este bine sa indepartezi asa-numita inima a usturoiului (tulpinita aceea galbui-verzuie) care provoaca arsuri stomacale. Dupa ce ai curatat sau tocat usturoi, pentru a indeparta mirosul, freaca jumatate de minut buricele degetelor de inoxul de la chiuveta sau freaca degetele cu o felie de lamaie.
  13. Daca ai scapat prea multa sare in mancare, poti adauga repede 2-3 felii de cartofi cruzi – vor absorbi imediat surplusul de sare.
  14. Cand pregatesti pandispan sau cozonac toate ingredientele trebuie sa fie calde, la temperatura camerei, nu reci, luate direct din frigider.
  15. Daca vrei sa scoti cat mai mult suc dintr-o lamaie, ruleaz-o putin pe blatul de lucru sau pe masa inainte de a o taia in jumatate sau pune-o sub jet de apa fierbinte.

 

Redactia Bebelu
Redactia Bebelu
Bebelu.ro s-a născut din plăcerea autorilor ei de a scrie, din plăcerea graficienilor ei de a desena şi de a realiza cel mai complex proiect în segmentul de creştere şi îngrijire a copilului. Bebelu este o plaformă online pentru părinţi şi copii şi pentru cei care ar dori să redevină copii. Ne propunem să încântăm vizitatorii, să-i fascinăm, să-i surprindem şi să-i reţinem în mrejele paginilor noastre.​ Publicația Bebelu a apărut în anul 2014, pentru a oferi unor oameni capabili dintr-o ţară frumoasă posibilitatea de a-şi demonstra talentele, a-şi oferi serviciile, echipa colaborând în acelaşi timp cu 16 specialişti în domeniile de maxim interes, astfel că aici veţi identifica o serie întreagă de recomandări şi informaţii foarte bine structurate, aşa încât să obtineţi ceea ce vă doriţi – o informaţie corectă, clară şi sigură. În cele 84 de secțuni vă stârnim, lună de lună, curiozitatea, fie că sunteţi animaţi de dorinţa de a avea un copil, fie deja aţi împărtăşit bucuria primelor clipe, obişnuindu-vă cu interviuri, articole şi recomandări avizate. Cititorii Bebelu.ro vor afla sfaturi, practici eficiente, vor deveni parte a unor experienţe de viaţă trăite de mămici, vor fi puşi la curent cu cele mai noi măsuri legislative care să le asigure siguranţa şi stabilitatea familiei. Cititorii se vor bucura să afle despre povestea frumoasă de viață a unei mămici celebre – Elena Băsescu, într-un interviu acordat în exclusivitate revistei Bebelu,vor fi puşi în temă cu ultimele tendinţe în materie de frumuseţe, diete şi modă parcurgând atent şi rubricile permanente începând cu: Rubrici: PĂRINŢI CELEBRI – Cele mai cunoscute personalităţi mondene vor fi alături de tine pentru a te îndruma, oferindu-ţi un sfat din experienţa lor de părinte. SARCINA ŞI NAŞTEREA – este un capitol destinat celor 9 luni de viaţă intrauterină. Vor fi prezentate informaţii referitoare la simptomatologia primelor zile de sarcină, evoluţia fătului pe parcursul celor nouă luni, analize necesare, alimentaţie, sănătate, pregătire pentru naştere. Tot aici puteti găsi informaţii preţioase dedicate naşterii şi recuperării postpartum. BEBELUŞUL ÎN PRIMUL ANIŞOR – este un capitol destinat îngrijirii sugarului. Alăptarea, scorul Apgar, îngrijirea bontului ombilical, prima băiţă, diversificarea sunt doar câteva dintre cele mai captivante subcategorii. COPILUL 1-6 ANI – este un capitol dedicat creşterii şi îngrijirii copilului din primul an şi până la vârsta şcolară. Mămicile vor reuşi să afle cum anume să se descurce cu propriul copil, cum să îl îngrijească în aşa fel încât să crească perfect sănătos. EDUCAŢIE – este un capitol captivant în care poţi afla cum să îţi educi copilul în aşa fel încât să poţi obţine performanţe şcolare sigure. FAMILIA – este un capitol destinat vieţii de familie ce conţine o serie întreagă de sfaturi eficiente. COPII TALENTAŢI – este un capitol fascinant dedicat copiilor valoroși ai țării. ÎNVAŢĂ SĂ PREVII! –sunt prezentate soluţii de prevenire a anumitor probleme de sănătate ce pot afecta atât viaţa copiilor, cât şi pe cea a părinţilor.

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare