Alege să acoperi un perete din camera copilului cu fototapet

Alege să acoperi un perete din camera copilului cu fototapet

0

În procesul de dezvoltare al copilului, un rol important îl constituie modelele. Drept urmare, în calitate de părinţi ne revine datoria de a controla informaţiile care ajung la copiii noştri, ţinând cont că aceştia sunt foarte buni imitatori, având obiceiul de a prelua comportamente şi expresii văzute la alte persoane (membri ai familiei, prieteni, educatori, persoane publice de genul sportivilor sau artiştilor) sau personaje care provin din lumea cărţilor, a desenelor animate sau a filmului. În cazul în care copilul tău iubeşte supereroii, prinţesele, maşinuţele, animalele sau sportul, cu ajutorul fototapetului sau al tapetului, poţi să îi aduci aceste personaje în intimitatea camerei lui.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:


Fiind astfel înconjurat de personajul sau personajele îndrăgite, cel mic va fi mai dornic să le semene, împrumutând de la acestea anumite calităţi: curajul, bunătatea, spiritul de aventură, ambiţia, altruismul, trăsături care îl influenţează pozitiv. Pentru a-l face să se simtă cât mai aproape de personajele admirate, este suficientă o imagine de dimensiuni mai mari, cu care să acoperiţi un perete parţial sau total.

Astfel, dacă fototapetul are dimensiunile mai reduse comparativ cu cele ale peretelui pe care urmează să fie aplicat, se poate înrăma cu ajutorul unor baghete din polistiren, duropolimer sau lemn. Ţineţi cont de amplasarea mobilierului în încăpere atunci când intenţionaţi să introduceţi în ambient fototapetul, luând în considerare peretele din faţa biroului, sau cel din spatele patului, sau cel paralel cu patul.


Pereţii camerei vor fi zugrăviţi ţinând cont de culorile predominante ale fototapetului. Mai exact, un fototapet foarte colorat, va fi mult mai expresiv într-o încăpere ai cărei pereţi sunt lăsaţi albi. În cazul în care fototapetul nu acoperă în întregime un perete, acesta poate fi zugrăvit într-o culoare contrastantă sau identică cu cea a fototapetului. Dacă în cameră beneficiați de suficientă lumina naturală, toţi pereţii încăperii pot fi zugrăviţi în culori tari, saturate, care să contrasteze sau nu, cu imaginea fototapetului, efectele astfel obţinute fiind diferite. Paleta cromatică regăsită în fototapet va influenţa şi alegerea textilelor, a pieselor de mobilier şi a obiectelor decorative din încăpere.

 

 

Articol semnat de Flavia Lorena Irimescu, decorator interioare, telefon : 0747666473

Foto: www.bekid.ro și www.wallmurals.co.uk
Fara comentarii

Lasa un comentariu