Primele patru saptamani de sarcina

Primele patru saptamani de sarcina

sarcina

femeie-frumoasa-insarcinata

Picture 1 of 2

In mod paradoxal, desi prima patru saptamani de sarcina sunt unele dintre cele mai importante din cele noua cate are o sarcina normala, cea mai mare parte a femeilor nu au nevoie sa citeasca despre ceea ce se intampla in cursul acestor saptamani deoarece, atunci cand realizeaza ca sunt gravide, ele se gasesc deja in saptamana a patra de sarcina!

 

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Exista totusi un mare numar de femei care ori isi planuiesc cu grija luna in care sa ramana insarcinate ori incearca luna de luna sa conceapa un copil, si pentru care aceste informatii sunt esentiale. Si cu siguranta ca exista un mare numar de femei dornice de a afla ce se intampla pe parcursul acestei perioade in ideea ca la un moment dat isi vor dori sa devina si ele mamici.

Pe parcursul aceste luni vei observa modificari atat la nivelul organismului tau cat si la nivelul psihicului. In prima luna au loc evenimente extrem de importante din punctul de vedere al dezvoltarii embrionului. Tot in aceasta luna pot surveni probleme care variaza de la simple, simptome usoare remarcate doar de mama, pana la evenimente serioase, dintre care cel mai dramatic il reprezinta pierderea sarcinii, avortul.

Mama: semne si simptome

Intarzierea menstruatiei este cel mai important semn in sarcina. Daca ai un ciclu regulat care a “omis” sa apara la data calculata si daca in perioada antemergatoare ai facut sex neprotejat (fie intamplator, fie premeditat), este foarte probabil ca aceasta intarziere sa se datoreze existentei unei sarcini. Dar, atentie, nu orice intarziere a ciclului poate fi pusa pe seama sarcinii… Stresul, diferite afectiuni inflamatorii sau chistice ovariene, etc., pot sa produca asemenea intarzieri sporadice. Este posibil insa si reversul medaliei, adica in perioada asteptata de aparitie a menstruatiei sa apara o sangerare minora, pe care multe femei o interpreteaza drept menstra (sangerarea aceasta este data de catre implantarea embrionului in mucoasa uterina).

Greturi matinale. Cu siguranta ca acesta este cel mai mediatizat si cunoscut simptom al unei sarcini. Nu o data cred ca ai observat ca este folosit pentru a sugera existenta unei sarcini la cine stie ce eroina din telenovele sudamericane. Totusi, contrar a ceea ce poate sugera denumirea, greturile acestea nu apar numai dimineata, ci pot sa isi faca simtita prezenta oricand pe parcursul zilei. De asemenea, nu toae femeile insarcinate prezinta acest neplacut simptom, ci doar in proportie de 50%. Dar ce anume cauzeaza aceasta stare de greata? Undeva la nivelul trunchiului cerebral (segment al sistemului nervos central, gazda a numerosi centri vitali si reflecsi) se afla zona de comanda a vomei si a senzatiei de greata. Aceasta arie este stimulata de catre nivelele crescute de hCG (hormon secretat de catre celulele embrionare care vor forma viitoarea placenta si care se gaseste in sange in primul trimestru de sarcina). De asemenea apare o relaxare reflexa a musculaturii tractului digestiv, avand drept rezultat o digestie lenesa.

Sursa: http://www.nou-nascuti.ro/sarcina/prima-luna-de-sarcina.html

Foto: www.clicksanatate.ro / http://www.saluteingravidanza.com/images/
Articole similare

Fara comentarii

Lasa un comentariu