Intarcarea – o problema?

[imagebrowser id=719]

In general, este recomandat ca o mamica sa alapteze la san mai mult de sase luni, daca are suficient lapte. Daca mama se foloseste de laptele artificial pentru a-si hrani bebelusul, atunci poate incepe introducerea unei noi mese, alta decat laptele, in jurul varstei de 5-6 luni. Cu cat asteptam mai mult pana la diversificarea alimentatiei, cu atat mai greu va fi aceasta acceptata de copil.

Laptele contine acele elemente care asigura necesarul nutritiv al omului: carbohidrati, grasimi, proteine si apa.

Prin urmare, noua mancare a bebelusului va contine aceleasi elemente: supa de legume va contine 200 ml apa, cerealele vor contine carbohidrati ( cereale fara gluten: tapioca, faina de orez, de porumb ), carnea este bogata in proteine, iar grasimea se va regasi in uleiul de masline.

Ce este bine sa alegem: alimente pasate sau deshidratate?

Alimentele pasate sunt mai bune la gust si mai aromate, insa nu se deosebesc cu nimic de cele deshidratate. Totusi, daca doriti sa ii asigurati copilului 5 g pe zi de proteine, atunci trebuie sa ii dati 30 g de carne sau 50 g de pasta sau 10 g de produs deshidratat.

Trebuie sa introducem fructe inainte de intarcare?

Nu este necesar acest lucru, pentru ca bebelusul nu si-a dezvoltat prea bine simtul gustului si ii place inca sa suga. Desigur ca fructul ras nu va face rau micutului, insa daca doriti neaparat sa ii dati fructe, veti face aceasta doar pentru a-l obisnui cu lingurita.

Fructul este indispensabil pentru copil in primul an de viata?

Majoritatea mamelor considera ca fructele sunt indispensabile pentru micuti. Ele sunt intr-adevar importante, dar nu fundamentale. Multe dintre fructe sunt bogate in apa, dar contin putine zaharuri: mere, pere, caise, piersici, cirese, prune, portocale, struguri, mandarine, lamai, grepfruit. Fructele nu contin multe calorii, dar sunt bogate in saruri minerale si vitamine. Dar si in celelalte alimente cu care ne hranim bebelusul se regasesc vitamine si saruri minerale. Fructul poate fi administrat din luna a patra, ras sau pasat. Este bine sa le incercati treptat, cate putin. Bananele, merele si perele sunt preferate pentru ca nu dau alergii.

Legumele reprezinta un aliment fundamental?

La fel ca si fructele, si legumele sunt considerate alimente fundamentale pentru nutritia bebelusului. Legumele contin apa, minerale si vitamine. Dar exista multe alimente pentru copilasi in care regasim aceleasi elemente. Putem afirma totusi ca legumele favorizeaza tranzitul intestinal, pentru continutul de fibre. Astfel le putem utiliza mai ales in caz de constipatie.

Ce ii vom da copilului in perioada de intarcare?

Ii vom da bebelusului in primul rand supa. In cazul cand micutul este constipat, ii vom da legume pasate.

Ce efecte au anumite legume asupra copilului?

Daca ii vom da copilului supe bogate in morcov si dovleac, acestea vor da pielii un aspect galben – portocaliu, dar nu trebuie sa ne ingrijoram, pentru ca nu este daunator.

De ce trebuie sa fim atente la gluten?

Glutenul este o proteina pe care o intalnim in toate cerealele: grau, ovaz, secara, orz. Se intampla uneori ca glutenul sa nu fie tolerat de intestinul copilului care sufera de o boala intestinala. Aceasta se face simtita prin diaree cronica, apetit scazut, anemie, iritabilitate, lipsa cresterii.

Cand vom introduce glutenul in alimentatia bebelusului?

Este bine sa introducem glutenul dupa luna a sasea, sau putin mai devreme, dupa cum sustin unii pediatri. Este posibil ca micutul sa nu tolereze glutenul daca il introducem tarziu in alimentatie.

Cand vom introduce in alimentatie carnea proaspata?

Incepand cu luna a sasea puteti renunta la alimentele pasate si obisnui copilul cu bucati marunte de carne fiarta in supa de legume.

Cand ii dam copilului lapte de vaca?

Medicii pediatri sfatuiesc mamicile sa administreze lapte pentru crestere in jurul lunii a 8 a de viata. Laptele de vaca se deosebeste de laptele matern prin aceea ca este bogat in proteine si saruri minerale de trei ori mai mult. Puteti dilua laptele de vaca cu apa: adaugati apa o treime din cantitatea de lapte. De asemenea, din acest amestec lipsesc carbohidratii: puneti putin zahar si putina faina. Este indicat laptele integral si pasteurizat.

Sursa foto: www.nice.fr si www.francetop.net

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare