Top 7 accesorii esentiale pentru dulciuri perfecte

Te consideri un cofetar amator, caruia ii place sa faca torturi si prajituri sau vrei chiar sa-ti deschizi o mica afacere cu dulciuri homemade? Ingredientele pe care le folosesti sunt foarte importante pentru calitatea si gustul preparatelor, insa ustensilele au si ele un rol esential in reusita dulciurilor tale. Accesoriile te ajuta sa-ti faci treaba mai bine, dar si mai repede, fara sa improvizezi in vreun fel. De la preparare si pana la aspectul final, ai nevoie de cateva produse de baza ca sa creezi magie in bucatarie. Iata sapte dintre accesoriile care iti vor fi intotdeauna de folos atunci cand vrei sa pregatesti deserturi:

1.  Cantar digital

Chiar daca nu iti propui sa deschizi o cofetarie, prepararea prajiturilor presupune date precise. Ingredientele trebuie sa fie masurate exact, dupa reteta, pentru ca 2-3 grame de praf de copt sau bicarbonat in plus ori in minus chiar pot face diferenta. Asadar, pune deoparte cana gradata si renunta in a masura „la ochi” ingredientele daca vrei ca rezultatul final sa fie unul pe masura efortului depus si a asteptarilor tale.

2.  Termometru de bucatarie

Este unul dintre produsele care nu ar trebui sa lipseasca din nicio bucatarie. Intr-un laborator de cofetarie, termometrul isi gaseste utilitatea in multe produse, de la creme la glazuri sau ciocolata. Atunci cand vrei sa achizitionezi un termometru, ia in considerare tipul acestuia: termometrul cu sonda este universal valabil si poate fi utilizat sa masoare temperatura din interiorul oricarui preparat. Cel cu infrarosu masoara temperatura doar la exterior. In timp ce termometrul pentru zahar se foloseste in mod special pentru siropurile de:

  • zahar,
  • ciocolata,
  • caramel,
  • gemuri
  • dulceata.

3.  Boluri termorezistente

Daca iti place sa gatesti preparate dulci stii deja ca ai nevoie de cat mai multe boluri pentru un singur desert. Tot timpul sunt ingrediente de amestecat sau, dimpotriva, de separat, creme si glazuri ce trebuie preparate diferit si multe altele. Ei bine, bolurile termorezistente sunt esentiale pentru ca pot fi utilizate si ca sa gatesti pe baie de aburi si sa le folosesti ca vase normale. Ideal ar fi ca bolurile sa fie confectionate din inox alimentar. Pentru ca este un material care se incalzeste si se raceste repede.

4.  Vase de gatit de buna calitate

Iti vei da seama cat de importante sunt, de exemplu, oalele cu pereti dubli, in momentul in care vei vedea cum se prinde crema, frisca sau zaharul de vasele tale obisnuite. Cu toate ca au un pret ceva mai ridicat, este util sa investesti in cateva produse foarte bune, care sa te ajute la prepararea unor dulciuri perfecte.

5.  Suporturi pentru tort si prajituri

Fara indoiala, deserturile perfecte au nevoie de o expunere pe masura si suporturi adecvate. Achizitioneaza etajere de la Favi.ro ca sa economisesti spatiu pe masa atunci cand faci o cantitate mai mare de prajituri. Cand vrei sa-ti expui dulciurile intr-un mod inedit sau sa-ti servesti musafirii cu preparatele realizate. Etajerele se gasesc in multe forme si dimensiuni.Dar sunt totodata confectionate si din materiale diferite – sticla, inox, melamina, ardezie, etc.

6.  Spatule si pensule

Spatulele din silicon te ajuta sa iei foarte usor toata crema de pe bol deoarece au o aderenta foarte buna si sunt moi. Aceste instrumente sunt extrem de folositoare. Dar ca sa te asiguri ca le vei putea utiliza in orice situatie, ai grija sa alegi unele care sa reziste si la caldura.  Spatula unghiulara, perfecta pentru a muta torturile pe platou sau pentru nivelarea ori glasarea prajiturilor este si ea necesara in bucataria unui cofetar. In ceea ce priveste pensulele, cele din silicon sunt foarte bune si acopera cu usurinta suprafata de lucru.

7.  Sucitor

Probabil unul dintre cele mai vechi accesorii de cofetarie, sucitorul nu a disparut din dotarile esentiale. Desi gospodinele improvizeaza uneori cu o sticla de vin goala sau alt recipient, fara un sucitor adevarat nu poti intinde un aluat perfect.

Desigur, lista unui cofetar priceput poate continua cu:

  • discuri de patiserie,
  • teluri,
  • posuri si sprituri,
  • foarfeca,
  • tavi sau mixer planetar.

Cu siguranta exista foarte multe produse de care ai avea nevoie pentru prepararea deserturilor. Insa unele pot fi considerate un moft, in timp ce altele reprezinta secretul pentru dulciurile perfecte.

Related Posts

Comentarii

Articole recente

Categorii Populare