Salvati Copiii a donat echipamente medicale in valoare de 185.000 de euro...

Salvati Copiii a donat echipamente medicale in valoare de 185.000 de euro Maternitatii Cantacuzino in ultimii 4 ani

0

Salvati Copiii Romania a donat, miercuri, sectiei de neonatologie din cadrul Spitalului Clinic ”Doctor Ioan Cantacuzino” din Bucuresti un ventilator de suport respirator in valoare de 27.000 de euro, indispensabil supravietuirii copiilor nascuti prematur. Aceasta actiune face parte dintr-o serie de 30 de dotari pe care Salvati Copiii le va face pana la finalul anului, in intreaga tara.

”Maternitatea Cantacuzino este prima unitate medicala dotata de Salvati Copiii, in 2012, in cadrul programului nostru de reducere a mortalitatii infantile. Ne bucuram ca avem din nou ocazia sa contribuim la un act medical de calitate si sa ajutam cat mai multi nou-nascuti sa aiba un start bun in viata.” – Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii Romania.

dr-adrian-craciun_-gabriela-alexandrescu

Din 2012 pana in prezent Salvati Copiii a donat Maternitatii Cantacuzino echipamente medicale performante in valoare de peste 185.000 de euro, ajutand astfel sute de copii nascuti in cadrul acestui spital sa supravietuiasca. In total, in 9 spitale din Bucuresti (Maternitatea Filantropia, Maternitatea Giulesti, Maternitatea Bucur, Maternitatea Polizu, Maternitatea Pantelimon, Maternitatea CF2, Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu, Maternitatea Ilfov, Maternitatea Cantacuzino) Salvati Copiii Romania a investit 376.000 de euro, achizitionand echipamente medicale de ultima generatie: incubatoare de terapie intensiva, mese de resuscitare, monitoare de functii vitale, aparate de suport respirator si multe altele, necesare ingrijirii nou-nascutilor prematuri.

In ultimii patru ani, am primit mai multe echipamente medicale performante de la Salvati Copiii. Ventilatorul primit astazi ne va ajuta sa salvam cat mai multi bebelusi nascuti inainte de termen care sufera la nastere de afectiuni respiratorii. Acest aparat este indispensabil, atat pentru copii, cat si pentru cadrele medicale care le ofera acestora ingrijiri. De multe ori, un aparat poate face diferenta intre viata si moarte, motiv pentru care suntem recunoscatori Organizatiei Salvati Copiii pentru donatia facuta.” – Dr. Adrian Craciun, Sef Sectie Neonatologie, Spitalul Clinic ”Doctor Ioan Cantacuzino”.

Pe langa dotarea cu echipamente medicale, Salvati Copiii a sustinut, incepand din 2013, in parteneriat cu Maternitatea Cantacuzino, organizarea a patru programe de formare specializata a medicilor si a personalului, pentru ingrijirea optima a gravidelor si nou-nascutilor, la care au participat peste 200 de medici, moase si asistente din sudul tarii.

Efortul Organizatiei Salvati Copiii de a spijini maternitatile in a asigura tratament medical adecvat si imediat copiilor nascuti prematur este consistent, iar progresul este vizibil: in sase ani, rata mortalitatii infantile a scazut, dar a ramas in continuare una care plaseaza Romania pe primul loc din Uniunea Europeana.

Astfel, in 2010, la startul programului Salvati Copiii de reducere a mortalitatii infantile, Romania inregistra o rata a mortalitatii infantile de 10,6 la mia de copii nascuti vii. In doar 5 ani, tara noastra a coborat pana la o rata de de 8 la 1000 de nou-nascuti vii, in 2015.

dotare-cantacuzino-4

In 2016, Salvati Copiii Romania va investi peste 490.000 de euro in dotarea maternitatilor si sectiilor de nou-nascuti din Arad, Timisoara, Pitesti, Brasov, Bucuresti (Maternitatea Cantacuzino, Maternitatea Bucur, Maternitatea Pantelimon, Maternitatea Giulesti, Spitalul Clinic CF2), Resita, Oravita, Mangalia, Craiova, Focsani, Hateg, Slobozia, Iasi, Pascani, Targu Mures, Roman, Targu Neamt, Vaslui, Dorohoi, Calarasi, Giurgiu, Tulcea si Teleorman, ridicand numarul maternitatilor sprijinite la 67.

dotare-cantacuzino-3

Pana acum, 24.000 de nou-nascuti au primit o sansa la viata, pentru ca au primit asistenta medicala adecvata, in urma eforturilor de dotare a maternitatilor. Cei care doresc sa sustina programul Salvati Copiii de reducere a mortalitatii infantile in Romania o pot face cu un SMS lunar la 8844 cu textul „SALVEZ”, in valoare de 2 Euro.

Articole similare

0